Hlavní obsah

Skuhravý zajistil výhru Varů nad Kladnem

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve středečním 33. kole extraligy Kladno 2:1 a upevnili si svou pozici na čtvrtém místě extraligy. Všechny branky padly už v úvodní části a o vítězství rozhodl už v 17. minutě kapitán Energie Václav Skuhravý. Rabat promarnil šanci na posun do desítky, která po skončení základní části zaručuje play-off.

Článek

Jako první se dostal do dobré střelecké pozice ve 4. minutě kladenský Kalla, ale Sáblík jeho pokus kryl. Potom fauloval karlovarský Skuhravý, domácí se však v oslabení ubránili. Domácí se dostali do šancí při trestech Havla a Pavlase, v té největší stihl najíždějícímu Dvořákovi hokejkou vypíchnout puk brankář Orct.

V 13. minutě se už Energie dočkala vedení, když Mudroch překvapil kladenského gólmana střelou za modrou čárou. Další možnost měl Skladaný, ale Ocrta nepřekonal. Stav srovnal v 16. minutě svou dvacátou trefou v sezoně Martin Procházka, který zblízka skóroval po Paterově přihrávce. Za 65 sekund ale opět Západočeši vedli, protože Skuhravý od útočné modré čáry z pravé strany projel přes obránce Zemana až před Orcta, jehož si také vychutnal.

Ve druhé třetině byla patrná snaha Rabatu o vyrovnání. Hosté měli více ze hry, ale proti gólmanovi Sáblíkovi se neprosadili. Nejblíže ke smazání jednobrankového manka byla elitní kladenská formace. V 26. minutě si Martin Procházka narazil puk s Evanem, ale trefil jen beton přesouvajícího se karlovarského gólmana. Za deset minut se ocitl po Paterově přihrávce Kalla sám před domácí brankou, ale Sáblík mu nenechal místo na úspěšné zakončení. Karlovarští hrozili z brejku a vedení mohl pojistit především Zucker, ale zblízka minul Orctovu svatyni.

I v závěrečném dějství bránili domácí svůj těsný náskok. Kladno se nemohlo proti jejich bloku ve středním pásmu prosadit a nepotrestalo ani Řezníčkovo vyloučení. Až potom se dostal do dobré pozice Bělohlav, ovšem k dorážce jeho vyražené střely se Kuchler dostal pozdě. Kladno se pak ubránilo při Mrázkově trestu, ale možnost závěrečného náporu mu sebralo Frolíkovu vyloučení za vyhození puku mimo led z vlastního obranného pásma.

V závěru se ještě do bitky, která začala mezi Řezníčkem a Ševcem, zapojil také Ustrnul a vyloučením na pět minut a do konce utkání nabídl soupeři k power play ještě dvanáctivteřinovou přesilovku. Rabat už však na vyrovnání nedosáhl.

Energie Karlovy Vary - Rabat Kladno 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Mudroch (Chrenko), 17. Skuhravý (Dobroň) - 16. Martin Procházka (Patera). Rozhodčí: Rejthar - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:9, navíc Ustrnul (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2760.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek, Hájek - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Frolík - M. Havel, Kuchler, Bělohlav - Diviš, Čurilla, Jaroš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice