Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 2:3Pardubice prohrály potřinácté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Gerhát 0 : 1
12. Lukeš 0 : 2
16. Válek 0 : 3
41. Holland 1 : 3
48. P. Sýkora 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté posledních Pardubic podlehli doma Litvínovu 2:3 a připsali si třináctou porážku za sebou. Hosty nasměrovala k vítězství vydařená první třetina, kterou ovládli 3:0. Dynamo sice dokázalo ve třetí části dvěma góly zdramatizovat závěr, ale přesto vyšli Východočeši podesáté v řadě bodově naprázdno.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Viktor Hübl z Litvínova a Antonín Dušek z Pardubic.

Článek

V úvodu zápasu to vypadalo, že vánoční pauza pardubickým hráčům prospěla a že by po 12 porážkách v řadě mohli konečně trýznivou sérii přetrhnout. Nadšení ale Dynamu vydrželo jen chvíli. Marosz neproměnil velkou šanci po svém slalomu obranou, a tak na druhé straně otevřel v sedmé minutě skóre nekrytý Gerhát.

Od té chvíle byla Verva jasně lepší a v první třetině udělala výrazný krok za výhrou. Druhou branku zaznamenal ve 12. minutě Lukeš, který šikovně tečoval Ščotkovo nahození od modré čáry. Několik nadějných šancí pardubický brankář Kacetl pochytal, ale v 16. minutě při přesilovce Vervy už vleže nestačil na tvrdou dorážku Válka.

Ve druhé třetině se hokejisté Litvínova trochu zatáhli, a Dynamo tak mohlo častěji útočit, nicméně ofenzivní zmar posledního týmu tabulky nebral konce. Naději mohl ve 27. minutě vykřesat Skokan, jenže jeho dobře mířený pokus skončil jen na tyči. Ke změně skóre nevedla ani přesilovka Dynama. Solidně zaplněná aréna jinak moc gólových možností neviděla.

Klidný průběh rozčeřil až úvod třetí části. Dynamo okamžitě vlétlo do útoku a Holland po 32 vteřinách zblízka dorazil kotouč za bezmocného Januse. Domácí hráči ožili a při přesilovce ve 48. minutě snížil na rozdíl jediného gólu osamocený Sýkora.

Pardubice měly i nadále převahu, ale ke gólovým šancím je obrana Vervy už nepouštěla. Litvínov udržel těsnou výhru i při závěrečné hře Dynama bez brankáře. Domácí kouč Lubina, který mužstvo převzal 3. prosince, tak s týmem ani v pátém utkání na střídačce nedosáhl na body.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 41. Holland (Rolinek, Hovorka), 48. P. Sýkora (Bubela, Kusý) - 7. Gerhát (Suchánek, J. Černý), 12. F. Lukeš (Ščotka), 16. Válek (Porseland, F. Lukeš). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Tošenovjan, Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7898.
Pardubice: Kacetl - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal - Hovorka, Marosz, Rolinek - Horký, Bubela, Kusý - P. Sýkora, Dušek, Skokan - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, Suchánek, L. Doudera - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama