Hlavní obsah

Barinka dává vítězné góly

OSTRAVA

Teprve dva zápasy sehrál obránce Michal Barinka za Vítkovice, ale v obou dal vítězný gól. "A to jsem měsíc předtím nestál na ledě," usmívá se 22letý hokejista, který přerušil angažmá na farmě Ottawy a po 3,5 roku se znovu objevil v extralize. Jako junior stihl 38 utkání za Budějovice, ale bez gólového prosazení, to přišlo až teď v Ostravě.

Článek

"Premiérová trefa proti Znojmu byla šťastná. Šlo totiž jen o nahození téměř z půlky hřiště. Chtěl jsem střídat a puk napálil na Trvaje. Nezapomenutelná chvilka, puk jsem si schoval," těší Barinku.

V příštím kole přišla z jeho hole i gólová odpověď na vsetínské srovnání, na ledě byl u všech čtyř domácích branek. "Dostal jsem báječnou přihrávku od parťáka v obraně Jurečky a propálil vše před sebou," líčí Barinka gólový okamžik. "Je velký, budí respekt a moc se s tím nemazlí. Navíc umí skvěle vystřelit, hrát s ním je radost," oceňuje spoluhráče na webu vítkovického klubu Petr Jurečka. Posilu chválí i kouč Miroslav Fryčer: "Už ta dvě utkání ukázala, že je pro nás přínosem i v rozehrávce a defenzívních úkolech."

Navrátilce ze zámoří chtěl i Třinec, ale protože Barinka žije v Kravařích s dcerou reprezentačního kouče Hadamczika, upřednostnil ostravskou nabídku. "Jednání Vítkovic bylo solidní a roli hrálo i to, že bydlím blízko. Věřím, že se dostaneme do play-off. Odstup na desáté místo není velký, během patnácti zbývajících kol to stáhneme," vysvětluje Barinka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice