Hlavní obsah

Kladno vrátilo rozjetou Slavii zpátky na zem

PRAHA

Stejní protagonisté, obdobný děj. Hokejisté Kladna vedou nad Slavií 5:2 a zápas je zdánlivě rozhodnutý. Na rozdíl od minulého setkání obou celků v pražské Sazka Areně se ale v pátek slávistický zázračný obrat nekonal.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Ve třetí třetině jsme si na to vzpomněli," přiznával muž večera, autor hattricku Martin Procházka. Právě on měl velkou zásluhu na tom, že Kladno tentokrát bez větších komplikací dovedlo zápas do vítězného konce. Na začátku třetí části se postaral o klíčové poodskočení nervóznímu pražskému soupeři.

Sestava 38. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Duba (Sparta - podruhé v sestavě kola) - Dobroň (K. Vary - 3), Jasečko (Vítkovice - 2) - Martin Procházka (Kladno - 4), Irgl (Vítkovice - 6), Bělohlav (Kladno - 1).

Procházkova střelecká bilance se nemusela zaseknout na čísle tři, v závěru ale Kladno při přesilovkách občas kombinovalo až moc. "Už jsme byli trochu unaveni, těch přesilovek bylo dost," přiznával čtyřiatřicetiletý útočník. Ač jeden z nejlepších střelců extraligy, lovil Procházka marně v paměti, kdy se mohl naposledy radovat z hattricku. "Já na čísla moc nejsem, ale taky by mě to zajímalo," usmíval se. Klidným ho tak nechávají i střelecké dostihy s pardubickým Sýkorou a sparťanem Tonem. "Vážně to moc nesleduju," přesvědčoval.

Kladno pokračuje na výsledkové sinusoidě, demontáž slávistické obrany přišla tři dny poté, co podobné kousky prováděli pro změnu v kladenské defenzívě liberečtí útočníci. Po minulém kole tak došlo na podrobný rozbor kladenských výkonů. "Trošku déle jsme poseděli a řekli si, že takto bychom do play-off prošli jen těžko," líčil Procházka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice