Hlavní obsah

Uzdravený Selingr zařídil Znojmu výhru

Po měsíčním marodění s pohmožděnými žebry se vrátil do sestavy a hned se stal hrdinou zápasu. Znojemský útočník Pavel Selingr ukončil v nedělním extraligovém duelu s Karlovými Vary 137 minut čekání svého týmu na gól. Brankou 53 vteřin před koncem prodloužení zajistil Orlům vítězství 1:0 i dva body.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Trvaj a jeho příspěvek k nejtěsnější výhře

Článek

"Nutně jsme je v boji o playoff potřebovali. Nechtěli jsme nechat dojít zápas až k nájezdům. Snažili jsme se tudíž v prodloužení tlačit dopředu. Vyplatilo se nám to," liboval si šťastný Selingr, který karlovarského gólmana Sáblíka překonal takřka z nemožného úhlu. "Povyjel z branky a přinutil mě k dlouhé kličce. Už jsem se ocitl skoro na brankové čáře, ale přesto jsem zkusil zakončit. Vyšlo to, puku možná ještě pomohl do sítě tečí jeden ze soupeřových obránců," povšiml si znojemský forvard.

Sáblík překážkou

Brankář Karlových Varů Lukáš Sáblík přiznal, že se na okamžik domníval, že již nebezpečnou situaci zažehnal. "Věřil jsem, že Pavel už vystřelit nestihne, nebo že maximálně trefí boční síť. S velmi obtížnou pozicí se ale vyrovnal skvěle. My ovšem nesmutníme, i bod ze Znojma je pro nás dobrý," tvrdil Sáblík, který pochytal 33 ze 34 soupeřových střel, avšak chválu skromně odmítal. "Spoluhráči si počínali v defenzívě mimořádně zodpovědně. Mnoha vyloženým šancím jsem čelit nemusel," říkal.

Osmadvacetiletý Selingr hostoval podstatnou část loňské sezóny právě v západočeském mužstvu. "Díky tomu skoro všechny karlovarské hokejisty dobře znám. Měl jsem tudíž proti nim obrovskou motivaci," přiznal s úsměvem. Odmítl však, že by kvůli tomu urychlil návrat na led. "Už jsem zcela zdráv. Bolesti žeber zcela zmizely, deset dní před utkáním jsem již trénoval," prozradil Selingr.

Vítězným gólem udělal velikou radost i svému spoluhráči ve znojemské brance Jiřímu Trvajovi. "V prodloužení se hrálo většinou na druhé straně kluziště, a tak jsem se už začal v očekávání samostatných nájezdů rozhýbávat. Nakonec na ně nedošlo, v což jsem již ani moc nedoufal. Dobře to pro nás dopadlo, pořád se držíme na příčkách zajišťujících účast v play-off," oddechl si Trvaj, který z vychytané nuly nedělal velkou vědu. "V našich vzájemných utkáních s Karlovými Vary totiž skoro nikdy moc gólů nepadá," pamatoval si.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice