Hlavní obsah

V nepovedeném zápase brankářů byl šťastnější Málek

PRAHA

Dva brankáři ze širšího kádru hokejové reprezentace se proti sobě postavili v úterním utkání extraligy mezi pražskou Slavií a Plzní. V podání Adama Svobody i Romana Málka však rozhodně nešlo o zrovna povedené představení. Pro Svobodu skončil zápas už po deseti minutách vystřídáním, plzeňský gólman zase inkasoval dva laciné góly.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Plzně Roman Málek

Článek

Plzeň v Sazka Areně už do desáté minuty dvakrát brankově udeřila a donutila slávistické trenéry ke změně v brance. Svobodu nahradil Lukáš Hronek. "Adam si v podstatě nesáhl na puk a dvakrát inkasoval. To brankáři na klidu nepřidá, proto jsme ho střídali," řekl po zápase asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann.

Ve druhé třetině si zase slabší chvilky vybral Roman Málek. Nejdříve mu puk vypadl z lapačky a zapadl do branky, za další dvě minuty neudržel střelu Rataje před dotírajícím Supem. "Igor vystřelil, já jsem tam před Máličem ještě dojížděl a viděl jsem, že má puk za betonem. A jak jsem do něj drcnul, tak si to tam kopnul," popsal svou trefu Michal Sup.

Málek: I takovéhle góly brankáři dostávají

"Ten první gól byl můj. Puk mi vypadl z lapačky a nevěděl jsem, kde je. A ten druhý pak padnul hodně brzo, když to tam Míša dorazil. To jsem si říkal, že už to moc dobře nevypadá," vykládal na druhé straně Málek. V dalším průběhu zápasu však někdejší idol slávistických fanoušků získával na jistotě a v závěru pochytal několik velmi nebezpečných šancí. Nepříjemné momenty z druhé třetiny nakonec mohl díky vítězství týmu hodit za hlavu. "Nebylo to zrovna příjemné, ale i takovéhle góly brankáři občas dostávají," zlehčoval inkasované branky.

Poděkovat mohl nakonec hlavně obránci Václavu Benákovi, který dvanáct vteřin před koncem prodloužení vstřelil vítěznou branku. "Červenka byl vykázaný z bully a šel jsem tam já. Centra jsem sice odclonil, ale puk se odrazil od mojí brusle k tomu bekovi a ten to trefil. Bylo to takový smolný, pár vteřin před koncem," popsal klíčovou situaci zápasu ze svého pohledu Sup.

Pořád věří v play-off

Hostům v závěru utkání už chyběly síly především v obranných řadách. "Měli jsme problémy s beky, dva měli teplotu," řekl trenér Plzně Jiří Kučera. "Hráli jsme na čtyři pět beků a sebralo nám to hodně sil. Když jsme pak dostali dva góly, tak nás to ještě srazilo dolů," přiznal v rozhovoru pro Českou televizi hrdina zápasu Václav Benák.

Plzeň je i po výhře na předposledním místě tabulky, přesto pořád živí naději na play-off, kam v letošní sezóně postupuje deset mužstev. "Potřebovali jsme při sérii tří zápasů venku už někde bodovat," projevil spokojenost trenér Kučera. "Samozřejmě si na play-off ještě myslíme, určitě to ještě nebalíme. Je tam ještě dvanáct zápasů, to je šestatřicet bodů. Když jsem přišel do Plzně, tak nám všude dávali desetiprocentní šance na postup do play-off, a taky se to podařilo," dodal na závěr Málek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice