Hlavní obsah

Loňská extraligová škatulata tentokrát snad nehrozí

PRAHA

Závěr základní části loňské sezóny hokejové extraligy pořádně provětral soupisky všech čtrnácti mužstev. Ta silnější se v posledních dnech před uzávěrkou přestupů posilovala na závěrečné zápasy play-off, ta z nejspodnějších pater tabulky bez vidiny na postup do bojů o titul posílala hráče do všech možných stran. To by letos i díky novému hernímu systému hrozit nemělo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jednou z událostí sezóny byl příchod Adama Svobody z Pardubic do Slavie

Článek

V letošním ročníku nejvyšší hokejové soutěže zažije atmosféru zápasů play-off rovnou deset mužstev.  A současné postavení v tabulce je natolik vyrovnané, že snad kromě Vsetína má každý z extraligového podpalubí šanci se do první desítky dostat. V takovém případě si manažeři dobře rozmyslí zbavovat se některých opor ve snaze naplnit trochu klubovou pokladnu.

Plzeň znovu pustila dvé hvězdy

Před rokem se takto "vyznamenali" především v Kladně a Plzni, letos ale Kladno sahá právě po postupové desáté příčce, a pro Plzeň také ještě není účast v předkole play-off ztracená. Přesto Západočeši během sezóny znovu pustili z kádru několik kvalitních hráčů. Do zahraničí odešli obránci Malinský a Trnka, Aleš Padělek posílil Znojmo, a do první ligy zamířila vyhaslá hvězda Richard Král. Adekvátní náhradou byly jen příchody Vampoly a Čakajíka.

O své hvězdy brzy přišli i fanoušci Třince. Nejprve v klubu skončil brankář Radovan Biegl, pak nalákal Magnitogorsk do svých služeb útočníka Jaroslava Kudrnu, a do Ruska poté odešel i další forvard Ivan Padělek. Takřka opačný směr naproti tomu využívali ve Vsetíně, kde spoléhali na posily z Lotyšska. Před sezónou klub získal dvojici Berzinš, Glavinš, aby v závěru stejní hráči odešli a nahradil je krajan Janis Andersons.

Pražská "S" s novými gólmany

V dosavadním průběhu soutěže proběhlo nejvíce zajímavých hráčských  změn v pražské Slavii. Ambiciózní klub se od začátku extraligy trápil a  trenér Vladimír Růžička chtěl dát kádru nové impulsy. Už na konci září tak přišel z Liberce obránce Hlavačka, pak s Plzní vyměnil Divíška za Rataje. Nejlepší tah se ale Růžičkovi povedl na konci října, kdy získal brankáře Adama Svobodu, jenž se okamžitě stal spolehlivou jedničkou týmu. Za ztrátu lze naopak považovat úprk útočníka Vlasáka do Švédska.

Novou brankářskou jedničku získal i druhý pražský celek. Před sezónou s pompou ohlašovaný příchod Dušana Salfického Spartě zrovna nevyšel, a tak využila možnosti návratu Tomáše Duby z Finska. Ten brzy svého zkušenějšího kolegu vytlačil z prvního místa klubové hierarchie.

Nejzajímavější hráčské přesuny v průběhu hokejové extraligy 2006/07:
Martin HlavačkaLiberecSlavia Praha
Tomáš DivíšekSlavia PrahaPlzeň
Igor RatajPlzeňSlavia Praha
Adam SvobodaPardubiceSlavia Praha
Jiří MarušákZlínCSKA Moskva
Juraj ŠtefankaNižněkamskTřinec
Jaroslav KudrnaTřinecMagnitogorsk
Tomáš DubaTPS TurkuSparta Praha
Ivan PadělekTřinecChabarovsk
Vladimír MachuldaKarlovy VaryTimra
Jaroslav KristekZlínKarlovy Vary
Peter PucherZnojmoPardubice
Tomáš VlasákSlavia PrahaLinköping
Richard KrálPlzeňMladá Boleslav
Michal BarinkaBinghamtonVítkovice
Václav NovákOmskLiberec
Jiří MalinskýPlzeňTrenčín
Pavel TrnkaPlzeňMalmö
Aleš PadělekPlzeňZnojmo
Erik WeissmannNovosibirskVítkovice
Roman StantienVsetínČeské Budějovice

Reklama