Hlavní obsah

Budějovice budou ve zbytku sezóny postrádat Veselého

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic se budou muset ve zbytku sezony obejít bez služeb útočníka Ondřeje Veselého. Člen širšího reprezentačního kádru si v pátečním extraligovém zápase na ledě Vítkovic poškodil křížový vaz v koleně, čeká ho operace a sezóna pro něj předčasně skončila.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ondřej Veselý teď bude mít úplně jiné starosti.

Článek

"Zabral jsem a podlomila se mi noha. Hned jsem tušil, že to bude něco vážnějšího. Tak těžké zranění jsem nikdy neměl," řekl Veselý. Sportovní manažer Jihočechů Jaromír Látal dnes potvrdil, že hráče čeká operace. "Je to zranění vážnějšího charakteru. Operační zákrok je nezbytný," uvedl Látal.

Devětadvacetiletého Veselého by v týmu HC Mountfield mohl nahradit Roman Stantien, který do Českých Budějovic přijde ze Vsetína. Oba kluby se však původně dohodly, že nejstarší hráč opustí nejhorší extraligový tým až na konci ledna a na jihu Čech se bude hlásit 1. února.

"Momentálně ale jednáme o tom, aby k nám přišel již dříve," řekl sportovní manažer Mountfieldu. Veselý, který do Českých Budějovic přišel před začátkem minulé sezóny ze Vsetína, odehrál v letošní sezóně za aktuálně druhý tým soutěže 36 zápasů s bilancí devíti branek a šesti asistencí.

Reklama

  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice