Hlavní obsah

Reichel: Body ze Zlína? Zlaté!

ZLÍN

Premiéra pod vedením nové trenérské dvojice Hübl, Rosol se litvínovským hokejistům v úterý ve Zlíně vydařila. Kapitán Chemiků Robert Reichel však po výhře 4:3 na samostatné nájezdy nepropadal přehnanému optimismu.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Dva body ze Zlína jsou pro nás v boji o play-off zlaté, je to však jen první vlaštovka. Ještě máme před sebou jedenáct kol a teprve se ukáže, zda nás změna trenérů skutečně nastartovala. O postup se popereme ze všech sil," slíbil zkušený útočník, který rozhodl o vítězství Litvínova dvěma proměněnými nájezdy.

Ideální sestava 41. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Málek (Plzeň-potřetí v sestavě kola) - Štěpánek (Kladno-1), Vykoukal (Sparta-5) - Divíšek (Plzeň-1), Reichel (Litvínov-6), Padělek (Znojmo-2).

"Při prvním se mi podařilo najít snad jediné místečko, jímž mohl puk kolem ležícího Murína projít do sítě. Při druhém jsem už blafák raději nezkoušel. Vypálil jsem, bylo to hop nebo trop. Naštěstí jsem Murína prostřelil. V této sezóně jsme už jednou na penalty se Zlíňany prohráli, teď jsme jim to oplatili," pochvaloval si Reichel a nad tím, že Litvínov přišel o rychlé tříbrankové vedení, příliš netruchlil: "Vstřelili jsme na začátku střetnutí hodně šťastné góly. Já jsem hned věděl, že se domácí zvednou a že to bude ještě urputný boj."

Zlínský centr Petr Leška byl zklamaný z domácí porážky. "Špatný byl hlavně úvod. My hráli a Litvínov dával góly. Ještě že jsme na konci první třetiny snížili na 1:3 a vrátili se do zápasu. Byť jsme nakonec brali aspoň bod, doma je to veliká ztráta. I my teď budeme muset o play-off tvrdě zabojovat," uvědomoval si nejlepší střelec Hamé.

Jeho mužstvo čekají v pěti dnech tři utkání venku. "Na Slavii, v Pardubicích a ve Znojmě musíme něco urvat," předsevzal si Leška. Zlínu by mohl už pomoci Slovák Tomík, který s týmem po návratu z Novosibirska již trénuje. Vedení klubu však prozatím marně čeká, až dorazí z Ruska jeho potvrzená transferkarta.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice