Hlavní obsah

ON-LINE: 42. kolo hokejové O2 extraligy

PRAHA

Na utkání dvou nejlepších celků hokejové extraligy se těší vyprodaná Budvar Arena v Českých Budějovicích, kam přijede Liberec. Domácí mají na svém ledě nejlepší bilanci v celé soutěži a už popáté za sebou je požene do útoku naprosto plné hlediště, i když ceny vstupenek se po reklamní akci vrátily do původní výše.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Budou hokejisté Liberce takto slavit po utkání v Českých Budějovicích?

Článek

"Lídr tabulky je pro diváky jistě atraktivním soupeřem a souboj o první místo rozhodně chceme vyhrát. Oba celky se ale jistě budou snažit hrát hlavně bez chyb vzadu," řekl jihočeský kouč Josef Jandač.

Jak dopadne utkání o čelo tabulky mezi Budějovicemi a Libercem?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Vítězství v základní hrací době by jeho tým vyšvihlo do čela tabulky. Bílí Tygři ale pozici lídra opustit nechtějí a přes porážky v posledních dvou zápasech na cizím ledě se netají touhou po bodovém zisku.

Hokejová O2 extraliga - 42. kolo:
17.00Vsetín - Karlovy Varyon-line
17.30Litvínov - Spartaon-line
17.30Znojmo - Třinecon-line
17.30Budějovice - Liberecon-line
18.00Pardubice - Kladnoon-line
19.00Slavie - Zlínon-line

"Kdybychom v Budějovicích uspěli, upevní to naše postavení a navíc máme ještě utkání k dobru, takže jde o hodně. Prioritou pro vstup do play-off pro nás ale zůstává první čtyřka," uvažoval trenér hostů Josef Paleček.

"Také my toužíme jít do play-off z pozice, která zaručí začít v sérii doma, a za každou cenu se nemusíme rvát o prvenství v základní části. Liberci to loni zrovna nepomohlo a my ho z osmé pozice vyřadili," připoměl Jandač.

Litvínov vyzve Spartu doma v prestižním duelu

Pardubice v předešlém kola doma deklasovaly Vítkovice, nyní chtějí dobrou formu potvrdit i proti Kladnu. Kouč Miloš Říha své svěřence ale varoval před velkým optimismem. "Nesmí nám to stoupnout do hlavy. Kladno je kvalitnější a těžší soupeř," podotkl Říha. Nejistý je start nejlepšího střelce Petra Sýkory.

Litvínov se pod vedením nové trenérské dvojice Jaroslav Hübl st., Petr Rosol poprvé představí svému publiku a hned v tradičně prestižním a mnohdy vypjatém souboji s pražskou Spartou. Té bude v sestavě chybět dlouhodobý marod Štrba, nejistý je start obránce Tabačka a útočníka Hlaváče.

Pražská Slavia vyhrála v úterý v Karlových Varech a tříbodový zisk chce potvrdit doma proti Zlínu. "Čeká nás ale těžký a vyrovnaný zápas, oba celky se budou snažit hrát hlavně bez chyb v zadu," řekl asistent slávistického trenéra Jiří Kalous.

Trvaj ani Svoboda zřejmě nenastoupí

Domácí budou postrádat nemocného brankáře Svobodu a zraněného Žižku, hokejistům Zlína budou chybět Zubíček, Melenovský, Balán a Mokrejš.

V dalším utkání hostí Znojmo borce Třince. Orlové bude postrádat zraněné Mojžíše, Pláška a Erata. Nejistý je také start útočníka Hamana a brankáře Trvaje, jenž má potíže s dýcháním.

V posledním utkání se pokusí Vsetín protrhnout černou sérii šestnácti utkání bez výhry proti oslabeným Karlovým Varům. Souboj mezi Vítkovicemi a Plzní byl již předehrán a skončil výsledkem 7:1 pro domácí.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice