Hlavní obsah

Stantien hrál poprvé za Budějovice, těší se na Vsetín

PRAHA

Podruhé v kariéře oblékl Roman Stantien v české hokejové extralize jiný dres než vsetínský. Po krátkém angažmá ve Vítkovicích v sezóně 2001/02 absolvoval v úterý premiéru v barvách Českých Budějovic, kam přišel ze Vsetína o den dříve. Nastoupil tak do zápasu na ledě pražské Slavie a hned mohl s novými spoluhráči slavit vítězství.

Článek

"Jsem rád, že se ten zápas otočil, protože za stavu 0:2 to nevypadalo dobře," říkal Stantien novinářům po utkání v Sazka Areně. Původně měl přitom slovenský útočník za Budějovice hrát nejdříve v únoru. "Ve smlouvě jsem měl, že bych měl zůstat ve Vsetíně minimálně do konce ledna. Ale když se podařilo uhrát nějaké výsledky, tak jsem dostal svolení odejít dřív," vysvětlil.

Oproti trápení v posledním celku tabulky tak najednou dostal novou motivaci. "Oproti Vsetínu je to velký rozdíl, tady si kluci hokejově hodně věří. Chtěl bych se dostat v play-off co nejdál," vykládal 42letý hráč, jenž v sestavě Mountfieldu nastoupil na pozici centra. "Je to trochu jiný systém, než na jaký jsem byl zvyklý. Ale je to o zvyku, neměl by to být problém," tvrdí.

Už v pátek jej čeká pikantní souboj v Budějovicích právě proti Vsetínu, s kterým v minulosti vybojoval všech šest mistrovských titulů. "Celou sezónu jsem klukům nadával, že bych proti nim chtěl někdy hrát. Tak teď mi to asi vrátí. Snad mě moc nezmydlí," smál se Stantien, jenž se do Vsetína hodlá po sezóně vrátit pouze v případě, že se adekvátně posílí hráčský kádr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice