Hlavní obsah

Zelí, tady jsi doma, vítali Zelenku diváci

PRAHA

Po více než roce seděl zase v kabině, kde prožil největší úspěchy své hokejové kariéry. Čtyřiatřicetiletý útočník Jiří Zelenka se z Plzně vrátil do klubu svého srdce. Ani tomu nechtěl věřit.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Jiří Zelenka v dresu Sparty (na archivním snímku uprostřed).

Článek

V pražské Spartě se třikrát radoval z extraligového titulu, teď má při rozsáhlé marodce úřadujícímu mistrovi pomoct vyřešit problémy ve složení útoků. "Když mi agent Aleš Volek sdělil, že se vracím na Spartu, tak mě to porazilo," usmíval se Zelenka, který při obnovené premiéře oblékl dres s číslem čtrnáct. Oblíbenou dvanáctku mu klub nestihl vyrobit. "Po reprezentační pauze ji už snad mít budu," přál si.

Duel se Zlínem mu ale stejně vyšel. Asistoval u gólu Stehlíka, gólovou radost mu při tutové šanci překazil brankář Murín.

Ani fanoušci na něj nezapomněli. Hned vytasili uvítací transparent: Zelí, tady jsi doma! "Jsem Spartě vděčný, že po mně na poslední chvíli sáhla. Snad jí to vrátím. Vynasnažím se." Spolu se Žemličkou, Břízou, Martincem či Šrekem patřil Zelenka ke tradičnímu sparťanskému jádru.

Halu v Holešovicích zná dokonale. Stejně byl ale zaskočen. "Kabina vypadá úplně jinak," podivoval se změnám. Ani mu nepřidělili bývalé místo. "Řekli mi, kam si mám sednout, tak tam sedím," nedělal z toho vědu Zelenka.

Kapitán Ptáček už vymýšlel, jaký bude Zelenkův příspěvek do hráčské pokladny. "Franta mi to asi spočítá, ale to nevadí. Já to akceptuju. Hlavně že mi sezóna nekončí v únoru," oddechl si.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články