Hlavní obsah

O vítězství Kladna nad Třincem rozhodly až nájezdy

KLADNO

Hokejisté Kladna hostili v utkání 48. kola extraligy třinecké Oceláře, a napínavý duel dopadl lépe pro domácí. Před letošní největší návštěvou na kladenském zimním stadiónu se hrál velice dramatický hokej, oběma týmům se jednalo o hodně. O zisku dvou bodů pro Kladno se nakonec rozhodlo až při samostatných nájezdech, když na Romana Čechmánka v brance Třince vyzráli Jaroslav Kalla a Martin Procházka.

Článek

I v tomto utkání domácí spoléhali na svoji největší zbraň: přesilovky. Při vyloučení Hloucha a Frolla měli Středočeši téměř minutovou výhodu dvou hráčů na ledě, ale hvězdná kladenská dvojice Patera+Procházka si na Čechmánka v brance hostů nepřišla.

Naopak vyloučený Roman Hlouch se brzy po návratu z trestné lavice šikovně prosadil před domácí brankou a zásluhou jeho teče Oceláři vedli. Kladenští se snažili dostat do blízkosti hostující branky, ale defenziva soupeře v čele s Čechmánkem pracovala na jedničku. Z výrazné převahy svěřenci trenéra Müllera vytěžili pouze Kallovu nastřelenou tyč, gól nepadl ani při dalších přesilovkách.

Naopak hosté měli z ojedinělé příležitosti možnost přidat druhý gól, ale Korhoň ztroskotal na domácím Orctovi. V prostřední části hry se Třinec ještě více zaměřil na defenzivní činnost a domácí se velmi těžko dostávali alespoň do obranné třetiny svého soupeře. Přesto se dočkali ve 35. minutě vyrovnání, když Bělohlav v početní výhodě přece jen dostal puk za brankovou čáru. Následně Třinec nevyužil více než minutovou výhodu přesilovky pěti proti třem.

Třetí třetina probíhala v podobném duchu. Ve 49. minutě hostující obrana zapomněla na nejlepšího střelce Kladna Martina Procházku, a ten ze čtyř metrů prostřelil Čechmánka. Kladno směřovalo k důležité výhře, ovšem přišel nenápadný útok třineckého týmu a zkušený Peterek sklepnul puk do sítě Orcta.

Utkání se tak překlenulo do prodloužení. Hosté při vyloučení Pavlase sice sevřeli domácí v jejich obranné třetině, ale branky se nedočkali. A tak poprvé v letošním ročníku musely na Kladně rozhodnout samostatné nájezdy. Dva body pro Kladno zajistil Kalla, když proměnil již první penaltu. Druhou branku do sítě Čechmánka pak přidal Martin Procházka, naopak hosté nevyužili ani jeden ze dvou pokusů.

Rabat Kladno - Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Bělohlav (Patera), 49. Martin Procházka (Bělohlav), rozhodující sam. nájezd Kalla - 11. Hlouch (Peterek), 52. Peterek (Tomas). Rozhodčí: Homola - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 6:11, navíc Ševc (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3865.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Evan - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, M. Havel - Diviš, Čurilla, Hluchý. Trenéři: Müller a Kasík
Třinec: Čechmánek - Tesařík, Výtisk, Kundrátek, Kroupa, Frollo, Frühauf - Stals, Martynek, Skořepa - Korhoň, Vůjtek, Peterek - Tomas, Hlouch, L. Říha - Pavelek, Daneček jun., Štefanka. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice