Hlavní obsah

Hronek zazářil, ale v pátek bude znovu náhradníkem

PRAHA

Mimořádný výkon předvedl ve středečním zápase hokejové O2 extraligy brankář pražské Slavie Lukáš Hronek. Proti Litvínovu vymazal ze hry všechny střelce severočeského klubu, pochytal úctyhodných 43 střel, a připsal si druhé čisté konto v sezóně. Hronek přitom jen zaskakoval za indisponovaného Adama Svobodu, který bude v pátek v Pardubicích opět brankářskou jedničkou týmu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankáři hokejové Slavie Adam Svoboda (vlevo) a Lukáš Hronek.

Článek

"Lukáš Hronek nás v těžkých chvílích výborně podržel. Nicméně role v týmu jsou jasné. V dalším utkání v Pardubicích by měl nastoupit Svoboda, aby byl připraven na zápasy play-off," řekl po zápase s Litvínovem asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Hronek svou roli dvojky pokorně přijímá a ani nepřemýšlel o tom, že by mohl chytat v play-off. "Na to vůbec nemyslím. Já jsem zaskočil za Adama, když měl zápal plic. A jsem rád, že jsem dokázal lidem, co mi nevěřili, že snad chytat umím," tvrdil skromně gólman, jenž se dozvěděl, že bude chytat, v polovině minulého týdne.

Hronka chválili Bednář i Šlégr

Proti Litvínovu zazářil. V první třetině se "rozehřál" při dělovkách Trávníčka a Jánského, jeho velké chvíle pak přišly v poslední části. Severočeši, lačnící při honbě za účastí v play-off po každém bodu, zvýšili obrátky, a Hronek se měl co ohánět. Nejprve vychytal úplně volného Poživila, pak skvěle zasáhl při střele Lukeše z bezprostřední blízkosti. "Brankář soupeře chytal výborně," uznala sklesle i hvězda Litvínova Jiří Šlégr, jenž po zápase před novináři poklepal Hronka po rameni.

"Obrovský dík patří klukům, kteří mi hlavně ze začátku hodně pomohli. Nula je hezká, ale je to zásluha celého týmu. Hráli jsme dobře dozadu a kluci mi hodně pomohli," odmítal chválu čtyřiadvacetiletý brankář Slavie, jenž v letošní sezóně stihl kromě 18 zápasů za Slavii odchytat i deset zápasů v prvoligovém Havlíčkově Brodě. "Nebýt Lukáše, měli bysme hodně velký problémy. Ten jeho výkon, to bylo něco neskutečnýho," trefně ale popsal výkon svého spoluhráče další z hrdinů utkání Jaroslav Bednář.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice