Hlavní obsah

Čechmánka pokažené čisté konto netrápilo

PRAHA

Třiatřicet vteřin před koncem utkání s Plzní přišel brankář Třince Roman Čechmánek o první nulu od návratu ze Švédska. Vůbec jej však netrápilo, že neudržel čisté konto, radoval se totiž z výhry 2:1, která Oceláře posunula o kousek blíž k branám play-off. Nejkritičtější moment duelu si vysoký gólman prožil už v první části.

Foto: archiv

Roman Čechmánek

Článek

Ve vlastním oslabení se dostali Západočeši do přečíslení, Ludvík sám před vyjíždějícím Čechmánkem viděl na opačné straně volného Čakajíka, který však střelou do opuštěné klece trefil jen vracejícího se zadáka Frola.

"Špatně jsme to sehráli, zbytečně jsme přišli o puk. Většina hráčů by už asi vypálila, ale přišla tam ještě přihrávka a my měli hodně štěstí, že hostující hráč trefil našeho obránce do brusle. Chválit za to ale Frola nebudu, on těch chyb taky udělá dost," smál se Čechmánek.

Oceláři potřebovali vyhrát, jenže stejně jako před časem v duelu se Vsetínem zápolili s vlastní nervozitou. "Nebyli jsme po psychické stránce v pohodě. Hodně nám pomohla první branka v přesilovce, kdy jsme ze sebe velký tlak trochu setřepali, a když přišel druhý gól, tak už jsme si to hlídali.

Je to hrozně důležitá výhra, pořád totiž máme šanci prodloužit si sezónu," prohlásil spokojený Čechmánek a pochválil mužstvo za bojovnost i disciplínu.

Plzeň je definitivně ze hry venku

Domácí celek pořádně uklidnila první trefa, kterou zařídil v početní výhodě útočník Rostislav Martynek. "Je pravda, že jsme byli dost nervózní," viditelně si po závěrečné siréně oddychl i šťastný střelec úvodního gólu. O své trefě se ale příliš bavit nechtěl.

"Nebylo to nijak složité, já dostal od Vůjtka s Peterkem puk před branku s ležícím Málkem jako na zlatém podnose. Je moc důležité, že jsme to pak společnými silami ubojovali," svěřoval se Martynek.

Třinečtí hokejisté byli rádi, že mají duel úspěšně za sebou. "Věděli jsme, že to nebude vůbec lehké, protože Plzeň už mohla hrát uvolněně. Hosté závěr sezóny nevypustili, o čemž svědčí i fakt, že neuvolnili ani nikoho z kádru," prohlásil trenér Třince Jiří Juřík. Hostům však jako by chyběla ta pravá motivace.

Středeční porážka totiž rozhodla definitivně o tom, že je už za tři kola čeká konec sezóny. "Je těžké hráče nabudit, ale snažíme se je přesvědčit, že nosí na dresu své jméno. Chceme dohrát sezónu důstojně, záleží však hlavně na samotných hráčích, jak k tomu oni sami přistoupí," dodal asistent trenéra Plzně František Černý.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice