Hlavní obsah

Vítkovice opět vyhrály doma a drží šanci na play off

OSTRAVA

Navzdory slabému výkonu splnily hokejové Vítkovice roli favorita a po výhře 5:2 nad Vsetínem zůstaly v boji o play off. Vsetín sice v Ostravě vedl 2:0, ale povadlý soupeř dal v posledních jednadvaceti minutách utkání pět gólů a podle očekávání získal nad Vsetínem čtvrté vítězství v sezóně. I bez nejproduktivnějšího hráče, zraněného Petra Hubáčka, vyhrály Vítkovice doma podeváté za sebou.

Článek

Přestože soupeř měl osm juniorů na soupisce, Vítkovice proti outsiderovi předvedly katastrofální výkon bez důrazu, pohybu a nasazení. Burger v sedmé minutě švihem orazítkoval tyčku, ale to bylo na dlouho z domácí strany úplně vše.

Valachům stačilo bránit střední pásmo, prostor k rychlým protiútokům jim Vítkovice otvíraly vlastními chybami v defenzívě. Tak jako v 17. minutě, kdy po nepřesné rozehrávce Haluza dělovkou těsně nad ledem překonal Pince.

Favorita z polospánku neprobrala ani přestávka. Naopak hrál ještě hůř než v úvodu, ale měl velkou kliku, že Vsetín na druhý gól spotřeboval sedm vyložených příležitostí.

Jenom Haluza měl další čtyři góly na hokejce, Pinc se však překonával a vylámali si na něm zuby i Davídek s Hruškou. A když už jej Grill obelstil blafákem, v pádu nestihl usměrnit puk do sítě. Síťku tak napnul jedině Darzinš, který z netypického místa na vrcholu přesilovkového kvintetu prostřelil vše co mu stálo v cestě.

Štefl nastartoval Vítkovice vlastním gólem

To už se ostravská hala chvěla pískotem naštvaných diváků. Zmar Vítkovic dostupoval vrcholu, domácí ve druhé části pořádně nevystřelili na Štefla, přesto se Tomášek v 39. minutě z otočky prosadil a odstartoval zvrat.

Vsetín soupeři v nepříznivé situaci blahosklonně pomohl, to když si dal gólman Štefl po 83 sekundách třetího dějství klasický vlastní gól: nahozený puk ze středního pásma po odrazu od zadního mantinelu vyjel před branku, kde zavadil o Šteflovu brusli a skončil za brankovou čárou.

Očekávaný obrat dokonal záhy v přesilovce nejlepší vítkovický střelec Irgl a výhru zpečetil Káňa. Vsetín v závěru ještě zkusil power play, ale Jurečka, který vyskočil z trestné lavice, zachytil vyhozený puk a posunul ho do opuštěné branky. I přes mizerný výkon tak nakonec favorit zaznamenal přesvědčivé vítězství.

Vítkovice Steel - Vsetínská hokejová 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 39. Tomášek (R. Procházka), 42. Krenželok, 45. Irgl (Vala), 57. T. Káňa (R. Procházka), 60. Jurečka - 17. Haluza, 32. Darzinš (Šmach). Rozhodčí: Rejthar, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 4452.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Jasečko, Ovčačík - Irgl, Burger, Tomášek - E. Weissmann, Vala, Krenželok - Kropáč, R. Procházka, T. Káňa - Klimek, Šimíček, Köhler. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Vsetín: Štefl - Bobček, Michael Procházka, Mocek, Šmach, Pokora, Andersons - Haluza, J. Hruška, R. Hubáček - Grill, Sabol, Davídek - Hrňa, Podešva, Darzinš. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice