Hlavní obsah

Litvínov po letech porazil Vítkovice a má šanci na play off

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova dokázali po více než třech letech porazit Vítkovice a zvýšili svou šanci na postup do předkola play off. Severočeši zvítězili v 51. extraligovém kole nad Severomoravany 5:2 a ukončili tak sérii třinácti zápasů bez výhry proti neoblíbenému soupeři. Tříbodový zisk posunul Chemopetrol na deváté místo a postup mají Severočeši před úterním duelem v Pardubicích ve svých rukou.

Článek

Litvínovští začali svůj možná poslední domácí duel v sezóně stejně jako v sobotu aktivně. Na rozdíl od duelu proti Znojmu se však dokázali dostat i do vedení. První přesilovou hru ještě Chemopetrol nevyužil, druhou ale ano.

Pince ve vítkovické brance překonal po Reichlově přihrávce Kubinčák. Hosté měli jedinečnou šanci vyrovnat po 11. minutě, kdy hráli 80 vteřin v pěti proti třem. Početní výhodu však sehráli hodně špatně a ani jednou nedokázali na Hübla vystřelit.

O druhý gól domácích se mohl postarat v 15. minutě Kubinčák, svůj samostatný nájezd však neproměnil. Pinc byl v permanenci i nadále, zejména díky tomu, že jeho spoluhráči byli často vylučováni. V závěru se na trestné lavici sešli Irgl s Kubošem, 94 vteřin trvající převahu dvou hráčů však Litvínov stejně jako jeho soupeř nevyužil.

Hned na začátku druhého dějství se ale dostal do vedení 2:0, když Kubinčák po šesti vteřinách potrestal třetí Ovčačíkovo vyloučení v zápase. Když poté přidal osamocený Skuhrovec třetí branku Chemopetrolu, začali již fanoušci na stadiónu Ivana Hlinky věřit, že letitý komplex domácí prolomí. Burgrova opakovaná střela, v početní výhodě, která prošla za Hübla však duel opět zdramatizovala.

Šlégrův gól muselo potvrdit video

Svěřenci trenérů Hübla staršího a Rosola, kteří hráli netradičně jen na tři formace, však pokračovali v solidním výkonu. Přestože po přečíslení mohl snížit hostující Procházka, kolonka střelců se rozrostla na litvínovské straně.

Šlégrův gól ale musel posvětit až videorozhodčí, Vítkovice totiž reklamovaly hru vysokou hokejkou. Neúspěšně. Ani poté se Vítkovicím nedala upřít snaha o to, aby se zápasem ještě něco udělaly, střelecky se jim ale nedařilo.

V 50. minutě naopak opět udeřili domácí, když rychlou kombinaci zakončil střídající Kopecký. Ostravský tým poté sice dokázal díky Káňovi snížit, na výhře Litvínova nad Vítkovicemi, první od října 2003, to ale nic nezměnilo. Oba celky tak budou o postup do vyřazovací části muset bojovat ještě v úterý.

Chemopetrol Litvínov - Vítkovice Steel 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Kubinčák (Reichel), 23. Kubinčák (Jenáček), 26. Skuhrovec (Prorok), 36. Šlégr (Reichel), 50. Kopecký (Prorok) - 27. Burger (P. Hubáček), 55. T. Káňa. Rozhodčí: Šindler, Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:1. Diváci: 5745.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Hranáč, Punčochář, Skuhrovec, Gýna, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Jenáček - Benda, Branda (50. Kopecký), Prorok - Jánský, Lukeš, Trávníček. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Jasečko, Ovčačík - E. Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, Vala, Krenželok - Kropáč, R. Procházka, T. Káňa - Köhler, Šimíček, Tomášek. Trenéři: Fryčer a Bolek.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice