Hlavní obsah

Znojmo prohrálo s Pardubicemi, vypadlo z desítky pro play off

ZNOJMO

Hokejisté Znojma prohráli s Pardubicemi 1:3 a vypadli z desítky pro play off. K tomu, aby mohli Orli obhajovat bronz z loňska ve vyřazovací části, musí uspět úterý v závěrečném kole v Karlových Varech a čekat na zaváhání Litvínova, Třince či Kladna. Moeller se díky výhře posunul na druhé místo před České Budějovice.

Článek

Kanonýr Petr Sýkora se navíc díky dvěma trefám dostal do čela tabulky střelců před kladenského Martina Procházku.

Hosté byli v utkání aktivnější a už ve čtvrté minutě dorážel zblízka při přesilové hře Mrázek, ale trefil jen brankáře Trvaje. V sedmé minutě tak mohlo jako první udeřit Znojmo při vyloučení Andrašovského, ale tvrdou ránu Bičánka hostující brankář Lašák pokryl.

Největší šanci první třetiny mělo Znojmo v 16. minutě při Koukalově vyloučení. Nejprve si Tvrdík vyjel od mantinelu mezi kruhy, jeho střelu Lašák lapačkou vyrazil a při dorážkách Svobody a Meidla měl velké štěstí, že skončily mimo.

Vedení se tak ujali hosté. Pardubicím stačilo na první gól dvanáct sekund při vyloučení Hamana. Dorážku Blažka ještě Trvaj kryl, puk z hole Sýkory už ležícího brankáře přeplachtil.

Znojmo pohřbili bývalí hráči 

Znojmo mohlo srovnat na začátku druhé třetiny při dalším Koukalově vyloučení, ale Růžička zblízka minul. Na 1:1 tak domácí srovnali až v plném počtu, když puk od modré čáry napálil obránce Kříž a před Lašákem se nejlépe zorientoval Růžička.

Když byl o chvíli později vyloučen Andrašovský, myslelo Znojmo na obrat skóre. Místo toho však obral bývalý znojemský kapitán Pucher v obranném pásmu Znojma u mantinelu obránce Bičánka, našel přesnou přihrávkou najíždějícího Sýkoru, který se trefil přesně pod horní tyčku.

Znojemští se ani nestihli vzpamatovat a dostali třetí gól. Ve 30. minutě si vyjel s pukem od mantinelu další exznojemský hráč Ondřej a tvrdou ranou prostřelil Trvaje potřetí. Ve 37. minutě oslabil Znojmo hrubým faulem útočník Svoboda. U mantinelu rukavicí vrazil do obličeje pardubickému obránci Linhartovi a dostal trest na pět minut plus do konce utkání.

Kontaktní branka nebyla uznána

Ve třetí minutě poslední třetiny pálil nejprve do tyčky pardubický obránce Čech, z protiútoku pak zahrozil znojemský útočník Beroun, který naskočil z trestné lavice, kde odpykával trest za Svobodu. Znojmo mělo ve třetí třetině tlak, jenže i Růžičkova dorážka skončila mimo.

Domácí se i radovali z gólu, když při vyloučení Mrázka důrazně doráželi Křížovu střelu. Přestože puk nakonec do branky dotlačili, sudí gól neuznali. Tři minuty před koncem utkání Znojmo při vyloučení obránce Čecha odvolalo brankáře. Větší šanci si však nevytvořilo.

Naopak čtvrtou branku Pardubic mohl vstřelit Andrašovský, jeho střelu však vyrazil před brankou hokejkou Bičánek.

Znojemští Orli - Moeller Pardubice 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. M. Růžička (Jareš) - 18. P. Sýkora (Blažek), 29. P. Sýkora (Pucher), 30. Ondřej (Koukal). Rozhodčí: Minář, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc J. Svoboda (Znojmo) 10 min. a 5 min a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4262.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal, Švrček - Selingr, Dopita, M. Růžička - Tvrdík, J. Svoboda, Meidl - A. Padělek, Haman, Plášek - Beroun, Vaškovič, Nedorost - od 21. navíc V. Říha, od 43. Beroun. Trenéři: Hořava a Votruba.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, Linhart, Koutský, M. Šeda - P. Sýkora, Blažek, Rolinek - Pucher, M. Hlinka, Andrašovský - F. Mrázek, Koukal, Ondřej - Cetkovský, Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice