Hlavní obsah

Padělek prožil ve Varech šťastný večer

KARLOVY VARY

Hluboká úleva byla znát na znojemských hokejistech po úterním zápase v Karlových Varech. Přímo na ledě se radovali z kýženého tříbodového zisku a ještě větší nadšení pak propuklo v šatně, když se dozvěděli o svém postupu do předkola play-off.

Článek

Dvěma góly k vítězství nasměroval hosty útočník Aleš Padělek. "Přijeli jsme vyhrát a jinou možnost jsme si ani nepřipouštěli. Hodně jsme se tlačili před Sáblíka a obě branky jsem dal z dorážek. Jsem za to rád, protože jsme cítili, že rozhodnout může i sebemenší detail. Šli jsme za svým cílem," povídal znojemský hokejista, který byl jednou z ústředních postav zápasu.

Jeho trefa na 3:2 pro hosty se ukázala jako zlomový moment utkání. Znojmo si v posledních dnech užilo i hodně cestování. V sobotu hrálo v Litvínově, v neděli doma a už v pondělí dorazilo do Karlových Varů. "Hokej je naše povolání a pro play-off se musí něco obětovat," zdůraznil úspěšný střelec.

Postup do play-off má pro něj velkou hodnotu. "V Plzni jsem na podzim nedostával tolik šancí jako loni a ve Znojmě jsem se hned vešel do první pětky. Byl to dobrý přestup. Naposledy jsem hrál vyřazovací část za Vítkovice v roce 2001 a získali jsme stříbro. Nezlobil bych se, kdyby se to opakovalo. Zeptám se Jirky Dopity na jeho recept na úspěchy," usmál se Padělek.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice