Hlavní obsah

Dopita: Po čtvrtfinále nasadím i paruku

Kapitán hokejistů Znojma Jiří Dopita pomohl vítězným gólem k postupu Orlů do čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy a poté řekl Právu: "Někteří hráči jsou rychlí, já ve svém věku musím spoléhat na dlouhou hůl."

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost znojemských hokejistů

Článek

Čekal jste tak rychlý postup Znojma do čtvrtfinále extraligového play-off?

Čekal jsem s Kladnem velice vyrovnaná utkání, a to se taky potvrdilo. Rozhodovaly maličkosti, ale koncovky všech tří zápasů patřily nám. Nepopírám, že i s přispěním štěstí.

Při vašem rozhodujícím gólu tři minuty před koncem bylo poznat, že jste skvěle využil kromě silných paží také dlouhé hokejky.

Někteří hráči jsou rychlí, já ve svém věku musím spoléhat na dlouhou hůl.

Za poslední dva roky jste s Kladnem prohráli jen jednou. Čím to, že se vám na něj tak daří?

To skutečně netuším. Předpokládám, že je to jen náhoda. V sérii předkola nám ale nahrálo, že jsme v obou zápasech na soupeřově ledě vedli. A taky jsme měli dobře přečtené kladenské přesilovky. Považuji za velký úspěch, že jsme v oslabení inkasovali ve třech duelech jediný gól.

Postup do loňského semifinále jste slavil se žlutou parukou na hlavě. Kde jste ji nechal tentokrát?

Mám ji v šatně pořád schovanou, ale říkal jsem si, že na podobné legrácky je po předkole ještě brzy. Na hlavu ji nasadím až po čtvrtfinále, tedy když v něm uspějeme. Ale třeba vymyslíme něco úplně jiného.

Věříte tedy, že můžete přes Pardubice, s nimiž jste před dvěma lety vybojoval titul, přejít?

Budeme to mít samozřejmě nesmírně těžké. Pardubičtí disponují silným týmem a ještě proti nám nastoupí po téměř dvoutýdenním odpočinku.

Tím, že jste vyřadili v předkole Kladno už ve třech utkáních, teď také máte na přípravu dost času.

To je pro nás hrozně důležité. Kdybychom se s Kladnem tahali až do čtvrtka, naše šance ve čtvrtfinále by se notně snížily. Takhle máme naštěstí do pondělí dost času rehabilitovat a pořádně trénovat. Začíná se od nuly, dopředu určitě nic nevzdáme.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice