Hlavní obsah

Hnilička ani Čechmánek neberou duel osobně

PRAHA

Mají olympijské zlato z Nagana, společně koncem 90. let absolvovali tři MS po sobě a v roce 1999 měli oba velký podíl na zlatém triumfu hokejové reprezentace. V sezóně 2003/04 se ale Milan Hnilička a Roman Čechmánek stali konkurenty v brance Los Angeles a tam zřejmě jejich vztah dostal trhliny.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Milan Hnilička.

Článek

Následovaly mediální přestřelky, kde se gólmani navzájem ohrazovali, co o nich ten druhý říká, a ostré hrany sporu ze zámoří se už nikdy neotupily. Proto souboj jejich klubů Liberce a Třince v letošním čtvrtfinále extraligové playoff dostává pikantní nádech.

."Nemyslím, že by mezi námi bylo nějaké napětí, v reprezentaci jsme spolu vždycky vyšli bez problému, ale v NHL se každý musí umět postarat sám o sebe. Co se ale dělo v zámoří, je už dávno pryč. Nyní stojím proti Liberci, který má dobře obsazený post gólmana, ale tím to pro mě končí a nic osobního v tom nevidím," míní třinecký Čechmánek, jenž by případný spor raději řešil z očí do očí než přes noviny.

Žádná zvláštní motivace

"Ani já v pondělí začínající sérii rozhodně nevnímám jako nějaký prestižní souboj s konkurentem, jemuž nemohu přijít na jméno, i když média to tak určitě brát budou. Žádnou zvláštní motivaci proti Čechmánkovi necítím, jen mi jde o to, abychom vyřadili Třinec," říká Hnilička, jenž vzájemné vztahy označil za neutrální, i když má pocit, že o dva roky starší rival k němu mohl být v minulosti tolerantnější.

Play-off většinou rozhodují gólmani a série Liberce s Třincem bude zajímavá i z toho pohledu, že trenér národního týmu Alois Hadamczik právě Hniličku či Čechmánka zřejmě určí jedničkou pro letošní světový šampionát v Moskvě. "Chtěl bych, aby v tom bylo jasno už před cestou na MS, ale nikdy jsem neprohlásil, že je to mezi nimi buď anebo. Osobně si umím představit, že Hnilička s Čechmánkem mohou na mistrovství fungovat v jednom týmu," tvrdí kouč.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice