Hlavní obsah

V Itálii se rojí pochybnosti o novém ferrari

ŘÍM

Italský tisk bije po nedělní Velké ceně Francie vozů formule 1 na poplach. Ferrari podle něj ztrácí dominantní postavení v seriálu mistrovství světa, které mu měl zajistit nový monopost F2003-GA.

Foto: Tap/HOCHZWEI

"Je nové ferrari skutečně tak dobré," pochybují italští novináři.

Článek

Na Italy se tlačí stáj BMW-Williams, jejíž vozy získaly podruhé za sebou double. Italský tisk současně připomíná, že znovu vyhrál mladší z bratrů Schumacherových Ralf, jehož pasuje na nového a nebezpečného rivala úřadujícího mistra světa Michaela.

"Poplach u Ferrari! Vyhrály williamsy, Schumi až třetí," hlásá list Corriere dello Sport. Třetí místo Michaela Schumachera ale nakonec pro stáj Ferrari bylo úspěchem po problémech, s nimiž se oba piloti v Magny Cours potýkali.

Brazilec Rubens Barrichello udělal krátce po startu chybu a propadl se až na poslední místo, z něhož se pracně propracovával zpět. Zaváhal i Schumacher, který se nechal 'zavřít' Kolumbijcem Juanem Pablem Montoyou a dopustil, aby jej předjel Fin Kimi Räikkönen. "Třetí místo je nakonec po všech těch problémech úspěchem," konstatuje Corriere dello Sport.

Temná mračna

"Nad Ferrari se stahují temná mračna. Nová nebezpečí se jmenují Ralf a Montoya," konstatuje Tuttosport, podle něhož není problém jen v lepšící se konkurenci. "Nelze to ani připsat jen na konto pneumatik Bridgestone," poukázal list na fakt, že Ferrari jako jedna z mála stájí nepřešla s obutím k francouzskému výrobci Michelin. "Musíme si zkrátka přiznat, že nové ferrari není tak skvělé, jak jsme si mysleli," uzavřel Tuttosport.

Podobně píše o Velké ceně Francie i list Gazzetta dello Sport. "Podezření, které se zrodilo na Nürburgringu, se stalo skutečností. Ferrari už na tom není tak dobře, aby drželo krok s williamsy. Ať už je chyba v pneumatikách, nebo v celém voze, je bezpodmínečně nutné, aby na to v Maranellu přišli co nejdříve, pokud chtějí bojovat o mistrovský titul," vyzývá italskou stáj Gazzetta dello Sport.

"Od závodu v Monaku, který pro Franka Williamse vyhrál Montoya, nasbíralo Ferrari jen 39 bodů, zatímco jeho rival 65. Z toho 33 bodů získal jen Ralf Schumacher," uzavřel deník.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice