Hlavní obsah

Sailer zajistil Budějovicím v nájezdech výhru nad Slavií

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic vstoupili úspěšně do čtvrtfinálové série extraligy proti Slavii, když v sobotu zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech. V nich se prosadil jako jediný v páté sérii útočník Mountfieldu Petr Sailer. Druhý zápas série hrané na čtyři vítězné zápasy je na programu v neděli od 17:00 opět v českobudějovické Budvar Aréně.

Článek

Jihočechům se vstup do zápasu vydařil a hned v 34. vteřině otevřeli účet čtvrtfinálové série. Hudec se probil po levé straně u mantinelu, předložil puk před branku Hüblovi a nekrytý domácí kanonýr mezi betony prostřelil gólmana Svobodu. Vzápětí ještě zkusil štěstí z úhlu Sailer. Slavia zahrozila poprvé ve čtvrté minutě, ale kapitán Beránek minul branku.

Potom se Pražané bránili po Supově faulu, ale v závěru oslabení se dostali do velké šance. Bednářovi po individuální akci zabránil ve vyrovnání až gólman Turek. Stejný scénář měla i slávistická výhoda při Kutlákově trestu. Po tlaku hostů přišla možnost na druhé straně. Beránka obral o puk na útočné polovině Brabenec a vybídl do sóla Hudce, ale slovenský reprezentant při blafáku do bekhendu minul.

Hudec ztroskotal na Svobodovi

Oba týmy pak nevyužily po jedné početní výhodě a v úvodu druhého dějství mohl Mountfield pojistit vedení. Nejdříve tečoval Vakovu střelu Hřebejk, potom osamocený Hudec ztroskotal na Svobodovi, stejně jako Toman, který se dostal do sóla na útočné modré čáře po naskočení ze střídačky. Domácí nezužitkovali ani Tomicovo vyloučení.

Naopak v oslabení vyzkoušel střelou na levé rameno Turka Beránek a v 31. minutě bylo vyrovnáno. Při signalizovaném vyloučení vystřelil Bednář a k dorážce do odkryté branky se prosadil obránce Graňák. Slavia ožila, ve skrumáži se zkoušela prosadit dvojice Žižka, Červenka a zahrozil i Vondrka. Na druhé straně scházela přesná muška Mertlovi i Posmykovi. V 37. minutě opět při pobytu svého spoluhráče na trestné lavici úřadoval Beránek, ležící Turek ale zasáhl proti zkušenému centrovi betonem.

V třetí třetině oba týmy spíše vyčkávaly na chybu soupeře. Pražané hráli po Mertlově vyloučení v početní převaze, ale Turka ohrozil jen od modré čáry Kadlec. V 50. minutě měla Slavia obrovskou příležitost, jenže po Bednářově akci trefil Rataj zblízka jen levou tyč českobudějovické branky. Jihočeši se pak ubránili i při následném Tomanově vyloučení.

Vak minul

Po skončení oslabení se dostal na levé straně do střelecké pozice Vak, ale minul. Po Svobodově zaváhání při zastavení nahozeného puku za brankou se probíjel do zakončení Gulaš a Svoboda i za pomoci faulujícího Graňáka situaci vyřešil. Z přesilovky ale domácí nic nevytěžili a v závěru běžné hrací doby byla aktivnější Slavia, ale na stavu se už nic nezměnilo.

V nastavení se málem dostal do sóla Hudec a Svobodu pak prověřil Kutlák, zblízka také Brabenec a potom ještě Hudec. Turka ohrozili Bednář, Graňák a Sup. Rozhodovat však musely samostatné nájezdy, v nichž se trefil jen domácí Sailer.

Mountfield Č. Budějovice - Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. V. Hübl (M. Hudec), rozhodující sam. nájezd Sailer - 31. Graňák (Bednář). Rozhodčí: Bolina, Jebavý - Bádal, Pouzar. Neproměněné nájezdy: V. Hübl, Šimánek, Brabenec, M. Hudec - Bednář, D. Hruška, Beránek, Červenka, Kadlec. Vyloučení: 5:5. Bez využití: Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Bolf, Kutlák, Vydarený, Posmyk, Mucha - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Stantien, Sailer - Mertl, Vak, Kotrla - Gulaš, Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.
Slavia Praha: A. Svoboda - Graňák, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Kadlec, Vašíček, Drtina, Jass - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Dlouhý - Kubeš, L. Havel, Doležal. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice