Hlavní obsah

Sparťany mrzel jen zbytečně zkomplikovaný závěr

PRAHA

Ani menší polevení v koncentraci a individuální chyby v závěru zápasu nepřipravily Spartu o druhou čtvrtfinálovou výhru nad Zlínem. Úřadující mistr vedl již 3:0, ale poté dvakrát inkasoval a vyhrál jen 3:2. Přesto byli domácí hráči po utkání spokojení, hlavně s vedením v sérii 2:0. Zbytečné potíže v závěru si však vyčítali.

Článek

"Je to fantastické, že je to takhle. Přáli jsme si to, ale věděli jsme, že to bude těžké, což se potvrdilo," uvedl kapitán Sparty František Ptáček. Domácí se ujali vedení až ve 41. minutě, když předtím nevyužili řadu početních výhod. Dvakrát dokonce pěti proti třem. "Samozřejmě, že to mužstvu nepomůže a dává ho to dolů. Věděli jsme ale, že naše šance musí přijít a přišla," řekl.

Právě Ptáček v čase 40:30 prostřelil zlínského gólmana Igora Murína jako první. Řadu velkých šancí předtím obě mužstva zahodila. "Takový už je hokej. Vyložené šance končily na obou stranách tyčkou či zákrokem gólmana a pak přijde taková střela. Gólman nic neviděl, šel na zem a já jsem střílel nahoru," podotkl Ptáček

Zbytečné komplikace v závěru jej mrzely. "Škoda, že jsme něco takového udělali. Přibylo mi pár šedin, ale tušili jsme, že když se vrátíme do starých kolejí, odmakáme to na sto procent, tak to urveme do úspěšného konce," řekl elitní obránce Sparty.

I podle útočníka Tomáše Netíka byly závěrečné potíže zbytečné. "Kdybychom to udrželi na 3:0, bylo by to lepší. Mohli jsme si říkat, že se to zbytečně hrotí, ale oni neměli moc času a myslím si, že bychom to udrželi i déle. Máme silný mančaft. Na druhou stranu v play off se počítají jen vítězství a 2:0 je super," uvedl Netík.

Klíčovou šanci spálil útočník Leška

Centr druhé řady domácích se postaral o druhý gól Sparty, když ve 46. minutě tečoval střelu Petra Tona. "Už první branka byla strašně důležitá, protože kdo inkasuje první, musí to trochu otevřít. Pak nám pomohly i ty další dva a rozhodující byl nakonec až ten třetí," usmíval se Netík, jehož hlavu zdobí v play off červeno-žluto-modrý pruh vlasů.

Ze zlínského pohledu zřejmě klíčovou šanci spálil útočník Petr Leška, který na začátku druhé třetiny při přesilovce střílel prakticky do prázdné branky, ale Tomáš Duba jeho pokus zastavil lapačkou. "Byla tam prázdná branka a on do ní dal lapačku, jak to dělají všichni brankáři. Buď ji dá na zem a musí se to zvednout, nebo s ní máchne do prostoru a musí se to dávat po ledě. Já jsem měl puk trochu před sebou, takže po ledě jsem to dávat nemohl. Dloubl jsem to a trefil jsem mu lapačku," řekl Leška.

Nejproduktivnější hráč Hamé přiznal, že to pro hosty byl rozhodující okamžik zápasu. Nyní se již Zlín plně soustředí na domácí utkání. "Tam musíme dát do hry více důrazu před brankovištěm, v útočném pásmu a tlačit se do branky. Musíme dát nějaké góly dorážkou, tečí a dostat se do toho," plánoval Leška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice