Hlavní obsah

On-line: čtvrtfinále play-off hokejové extraligy

PRAHA

Až nyní vstupují dva nejlepší celky základní části Liberec a Pardubice do extraligového play-off. Doma vyzvou postupující z předkola, přičemž Třinec i Znojmo poslali favoritům varování, když v boji o čtvrtfinále vyhráli oba duely na ledě soupeřů. Oba zápasy můžete sledovat prostřednictvím Sport.cz v podrobných on-line reportážích.

Článek

Třinec navíc dokázal v sezóně zvítězit v jinak nedobytné Tipsport Areně a v každém zápase proti Liberci bodoval. „Třinec proti nám hrál vždy velmi dobře do obrany, teď navíc spoléhá na Čechmánka, ale my chceme hrát hodně důrazně v koncovce,“ tvrdí liberecký kouč Josef Paleček, jenž věří, že se nebude opakovat loňský kolaps, kdy mužstvo rovněž v roli vítěze základní části brzy vypadlo.

Hosté chtějí hrát uvolněně. „Nejsme svázáni postupovou povinností, domácí budou pod větším tlakem. V kabině jsem pozoroval velké odhodlání, předkolo hráče správně nabudilo,“ uvažuje trenér Ocelářů Jiří Juřík.

Pardubice mají bilanci se Znojmem v sezóně vyrovnanou, oba týmy si připsaly dvě vítězství. „Hru soupeře jsme podrobně rozebrali, musíme si počínat obezřetně a nedat mu prostor zbytečnými chybami a být přitom dostatečně agresívní,“ míní trenér Miloš Říha, jemuž pohodu nenarušily ani víkendové problémy s kvalitou ledové plochy po úpravě reklam, kvůli čemuž se mužstvo muselo připravovat jen v tréninkové hale.

Orli touží favorita překvapit. „Proti Pardubicím se pokusíme uspět, nebo jim to alespoň hodně ztížit a rozhodně nechceme připustit jednoznačnou sérii. Vyhráli jsme čtyři utkání venku po sobě a na to chceme navázat. Základem bude znovu výborně chytající Trvaj a dobře organizovaná hra,“ říká asistent kouče Jan Votruba.

Česká pojišťovna play-off – čtvrtfinále I.
17:00BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – OCELÁŘI TŘINECon-line
S rukou stále marodí Holub, nejistá je účast Čermáka, Tomajka i Čutty. Třinec nemůže počítat s Vůjtkem, otazník je nad Stalsem, ale Zálešák už má hrát.
17:00MOELLER PARDUBICE – ZNOJEMŠTÍ ORLIon-line
Kolářovo rameno se zlepšilo, takže naskočí do hry, domácí počítají se čtyřmi útoky. Znojmo má na marodce Bičánka s Eratem, tým si troufá na favorita se třemi řadami.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice