Hlavní obsah

Rolinek neuhnul a byl z něj hrdina

Takřka dvoutýdenní herní pauzu ze sebe hokejisté Pardubic setřásli ještě v průběhu úvodní třetiny a od druhé dvacetiminutovky začali kralovat. Nakonec v úvodním zápase čtvrtfinálové série vyhnali z branky i znojemského gólmana Jiřího Trvaje.

Článek

Střelcem zápasu se stal dvougólový Tomáš Rolinek, kterému znovu výjimečně svědčila spolupráce s Petrem Sýkorou. „Při první brance jsem Petrovu ránu vlastně ani netečoval. Trefila mě a odrazila se do brány,“ usmíval se stříbrný medailista z mistrovství světa v Rize. Vlastně to byl paradox. „Jinak je totiž Petrovým dělovkám lepší se obloukem vyhýbat,“ tvrdil Rolinek.

„Sýkora má obrovskou ránu,“ huhňal po zápase Trvaj, který právě po Sýkorově gólové střele opustil znojemské brankoviště. „Pro další zápas na něj musíme něco vymyslet, víc ho blokovat, zpomalit,“ nabádal své beky. Za utkání jim ale nic nevyčítal, ačkoli se pardubičtí hokejisté mnohokrát zjevili sami před gólmanem hostů.

„Já se nezlobím, občas se někoho nepodařilo pokrýt, ale to je v hokeji normální. Pořád si myslím, že jsme odehráli celkem dobrý zápas,“ vykládal potichu Trvaj. „Kouč v kabině určitě neřval.“ Domácí hráče, kteří chodili tvrdě do znojemského brankoviště, musel několikrát umravňovat Jiří Dopita, jenž v roce 2005 slavil v Pardubicích titul. Hokejistů, kteří působili v obou klubech, se v této sérii najde víc. „Kluci nám ale nějaké speciální prémie nevypisují,“ kroutil hlavou Trvaj.

Sedmistý zápas v extralize oslavil vítězně Tomáš Blažek, kterému před třemi dny bylo dvaatřicet let. Chválil hlavně gólmana Lašáka. „Za stavu 2:1 nás hodně podržel. My se trochu báli té dlouhé pauzy, ale dostali jsme se do tempa docela brzy. Důležité bylo, že jsme srovnali ještě v první třetině,“ pokyvoval hlavou Blažek.

Z brány se sice Trvaj poroučel už ve 47. minutě, ale dnes na něm znojemský kouč Miloslav Hořava zase bude stavět. „Soustředím se na svůj výkon. Jestli má někdo za úkol vyvést mě z klidu, je mi celkem jedno. Nestarám se o to,“ řekl Trvaj.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice