Hlavní obsah

Zlín zničil mistra v přesilovkách

ZLÍN

Hokejisté Zlína především díky čtyřem využitým přesilovkám ve čtvrtek porazili poprvé ve čtvrtfinále play-off Spartu a série tak bude pokračovat v neděli v hlavním městě. „Konečně se nám povedlo odskočit soupeři na dva góly. Od té chvíle jsme hru kontrolovali. I kvůli našim fantastickým fandům jsme za vítězství strašně rádi,“ říkal dobře naladěný asistent kouče Hamé Jaroslav Stuchlík.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/Zdeněk Němec

Zlínský David Nosek (vlevo) překonává brankáře Sparty Tomáše Dubu.

Článek

Při jedné ze šancí domácích trefil v úvodu utkání Rachůnek Dubu pod masku a sparťanský gólman musel být kvůli tržné ráně v ústech ošetřován. Pak nedokázal čelit perfektně provedenému blafáku Noska, jenž si po návratu z trestné lavice zpracoval přesný Galvasův pas. Poté Dubu prostřelil od modré čáry při přesilovce Zlína i Galvas. Pražané navíc přišli kvůli nataženému stehennímu svalu o Kratěnu.

Domácí se ubránili tři čtvrtě minuty v dvojnásobném oslabení a v nástupu do druhé třetiny zvýšil vedení Zlíňanů na 3:0 znovu Nosek. Moravané potom trochu ubrali na aktivitě, ale obhájcům titulu scházel před Murínem důraz. Naopak ve vlastním oslabení ujel Hamrlík a sám před Dubou vstřelil čtvrtou branku. Hosté sice vzápětí snížili, avšak se střídajícím Salfickým v brance se už v poslední části na zvrat nezmohli.

„Zlín nám tentokrát nastřílel rychlé góly a dařily se mu skvěle přesilovky. Teď se musíme zkoncentrovat na další zápas,“ plánoval trenér poražených František Výborný. Sparta bude mít druhou šanci ukončit čtvrtfinálovou sérii v neděli, kdy Hamé přivítá na své ledě.

Hamé Zlín - Sparta Praha 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Nosek (Galvas), 18. Galvas (Leška), 23. Nosek (Mokrejš), 36. Hamrlík (Leška), 43. Záhorovský (Tomík) - 39. Dragoun (Langhammer), 56. Rob (Vykoukal). Rozhodčí: Bolina, Jebavý - Pešek, Šátava. Vyloučení: 11:11. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6161. Stav série: 1:3.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, A. Novotný - Tomík, Leška, Záhorovský - Mokrejš, Martin Čech, Rachůnek - Okál, Kašpařík, Kubiš - Kovář, Balán, Melenovský. Trenéři: E. Bokroš a Stuchlík.
Sparta Praha: T. Duba (41. Salfický) - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Netík, Kratěna (21. Protivný) - Hromas, Langhammer, Dragoun - Zelenka, Rob, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama