Hlavní obsah

Beránek: Fanoušci nadávají, jak chtějí, a my musíme mlčet

Ve čtvrtek se Josef Beránek stal hrdinou, když jeho gól rozhodl o vítězství hokejistů Slavie a vyrovnání čtvrtfinálové série play-off s Českými Budějovicemi. Po zápase však slávistický kapitán působil před novináři spíše otráveně z chování fanoušků soupeře a nemožnosti vyjádřit se ke sporným momentům zápasu.

Článek

Jak byste popsal čtvrtý zápas série s Budějovicemi?

Pořád jsme se tahali o výsledek, pak byla hra docela vyrovnaná s dobrým koncem pro nás.

Rozhodl nakonec Váš gól těsně před koncem...

To bylo spíš o náhodě. Stál jsem zády k brance a vystřelil, naštěstí to vyšlo. Když taková střela dobře letí, tak to tam někdy spadne.

Byli jste po vysoké výhře v třetím utkání v euforii, nebo jste do zápasu vstupovali s chladnou hlavou?

Zápasy s takovým soupeřem jako jsou Budějovice někdy vyjdou, že padne víc gólů a povede se vyhrát s jakoby jasným rozdílem. Ale všichni ví, že je to soupeř, kterému nemůžete pravidelně sázet spoustu gólů.

Jak moc jste si oddechli, že je série vyrovnaná, když jste prohrávali 0:2 na zápasy?

Tak ten první zápas nebyl z naší strany špatný, jen se nám nepovedly penalty. To druhé utkání bych přirovnal k našemu prvnímu domácímu - když se někomu povede dát tři góly, tak má mužstvo pak navrch a těžko se to v play-off dohání. Budějovicím se to povedlo u nich, pak zase jednou nám.

Závěr posledního zápasu byl hodně vypjatý...

Když se hrají poslední bully a oni hrají bez brankáře, tak je jasné, že dochází k situacím, že my za žádnou cenu nechceme gól dostat a oni se ho snaží s co největším úsilím dát. Pak už se hraje na hraně - buď a nebo.

Vy jste se tam postrkoval s Michalem Hudcem. Jak to vzniklo?

Po bully tam do nás vletěli, což jsme si nemohli nechat líbit.

Přenesou se takové emoce i do dalších zápasů?

Teď to bylo dané významem toho zápasu. Je velký rozdíl, pokud by byla série 1:3 nebo 2:2 na zápasy. A emoce prostě patří k play-off.

Konkrétně na Vás ale třeba budějovičtí fanoušci často hanlivě pokřikují...

U fotbalu jsem viděl, že Řepka byl trestaný za to, že na někoho zařval nebo ukázal prostředníček. Přitom diváci tady na celou halu křičí, že jsou hráči čur..i. Tak nevím. Jestli si všichni myslí, že když jste sportovci tak si musíte nechat všechno líbit a přitom vy jste za stejnou věc pokutovaní... Že když jste hráč, tak musíte držet hubu a ostatní si k tobě mohou dovolovat co chtějí? To mi přijde nefér. Nerozumím tomu.

Musíte se hodně držet, aby jste nevybouchl?

Co asi můžu dělat? Lístek si může koupit kdejaký primitiv. Já nemůžu ovlivnit, aby na hokej chodili jen normální lidi.

Jak jste reagovali, když rozhodčí najednou nechali před koncem ještě o dvě vteřiny vrátit čas?

Museli jsme to akceptovat. Byla to jedna z takových podivných akcí, co se dnes odehrály... Stejně nemáme právo se k tomu nějak vyjadřovat...

Vadí vám hodně, že se nemůžete těsně po zápase o některých věcech veřejně vyjadřovat?

Je to takové nešťastné. Je škoda, že se k tomu nemůže nikdo vyjádřit, protože je to přece součástí hry a nejde o to, že by si pořád chtěl někdo stěžovat, ale...  Já ani vlastně nevím, co můžu nebo nemůžu říkat... Jsou určený nějaký pravidla a pak někdo dostane pokutu...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.