Hlavní obsah

Liberec otočil třetí čtvrtfinále dvěma góly v závěru

TŘINEC

Dvěma góly v třetí části dosáhli hokejisté Liberce na vítězství v třetím čtvrtfinálovém utkání play-off v Třinci. Oceláři měli čtyřicet minut k druhé výhře v sérii blíže, ale v závěru neudrželi náskok 2:1. Soupeř po jejich chybě v obraně díky Hruškovi vyrovnal a čtyři minuty před koncem zajistil hostům vítězství v přesilovce Klimenta. Série pokračuje v sobotu čtvrtým utkáním na stejném ledě.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Hráči Liberce se radují z vítězství nad Třincem ve třetím utkání čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek

Ostražitá defenziva mohla těšit oba trenéry, ale sotva zaujala rekordní třineckou návštěvu. Snaha obou týmů neudělat chybu bila do očí. Třinec byl v útočném snažení lehce aktivnější. Už ve čtvrté minutě do vyložené šance pronikl Pavelek, ale po samostatném nájezdu na Hniličku technickým pokusem mezi betony nevyzrál. To bylo na dlouho všechno. Oceláři vzápětí dostali výhodnou přesilovku o dva muže, ovšem sehráli ji bídně a za celých 106 sekund pořádně nezaměstnali gólmana.

Druhý pokus už dopadl lépe. Na rozhraní první a druhé části šel Liberec na 53 sekund opět do tří a jedinou sekundu před uplynutím dvojnásobné přesily dorazil Výtiskovu střelu za Hniličku pohotový Korhoň. Taktické manévry pak ustoupily do pozadí. Najednou vytasili drápy i Bíli Tygři, kteří Werk Aréně ukázali, že umí také útočit. Jenže Čechmánek znovu uzamkl prostor mezi třemi tyčemi. Zlikvidoval Plodkův výpad a především sólo Klimenty, který v polovině druhé části neuspěl ani s opakovanou střelou.

Čechmánek pak špičkou betonu vykopl i Procházkův švih, ale v 34. minutě za něj v brankovišti musel zaskočit Štefanka, který v dvojnásobném oslabení těsně před čárou vyrazil nohou dorážku Podkonického.

Třinec srazily vlastní chyby

Aktivnější výkon Liberec přinesl efekt až v 38. minutě, kdy před Čechmánkem pozměnil Šachl směr Pabiškovy rány. Jak pracně Severočeši ztrátu vygumovali, tak rychle jejich dřina přišla vniveč. Třinec převážil skóre na svou stranu opět v přesilovce, když Pácal s Říhou mistrně ošálili bránící čtyřlístek včetně gólmana Hniličky a domácí útočník z úhlu zavěsil.

Mohlo se zdát, že Oceláři v třetím dějství zamknou veškeré průnikové cesty do vlastního pásma, ale už po třech minutách trestuhodně nechali před brankou úplně bez povšimnutí Hrušku, který Čechmánka zkušeně oklamal bekhendovou kličkou. Defenzivní hrubka srazila Juříkův celek do útlumu a vypadalo to, že oba týmy směřují k prodloužení. To však ještě nebyl konec třineckého zmaru.

Při Tomasově vyloučení Frolo za brankou přišel o helmu a přesně v okamžiku, kdy podle pravidel opouštěl hrací plochu, liberecký kvintet vyšachoval třinecké trio a Klimenta dokončil obrat. Omráčený Třinec už nenašel sílu na vyrovnání. V posledních dvou minutách střídavě zkoušel power play, ale v jediné příležitosti Skořepa při pokusu o blafák zakopl a neusměrnil puk vedle Hniličkova betonu.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. Korhoň (Výtisk), 39. L. Říha (Pácal) - 38. Šachl (Pabiška), 43. O. Hruška (S. Procházka), 56. Klimenta (Víšek). Rozhodčí: Minář, Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 4892. Stav série: 1:2.
Sestavy:
Třinec: Čechmánek - D. Seman, Výtisk, Frühauf, Pácal, Kroupa, Frolo - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Hlouch, Peterek, Martynek - Korhoň, L. Říha, Tomas - J. Daneček ml., Steber, Pavelek. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Krstev, Zíb, Žabka, Kočí, Rýgl - Novák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Tomajko, Šachl, Dušek - O. Hruška, Pabiška, S. Procházka. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice