Hlavní obsah

Hokejisté Liberce v Třinci zaplatili za Procházkovy fauly

TŘINEC

Nedisciplinovanost útočníka Stanislava Procházky přišla hokejisty Liberce ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání hodně draho. Tři z jeho čtyř vyloučení Třinec potrestal góly a především díky účelným přesilovkám dovedl zápas k pohodovému vítězství 4:1, po němž vyrovnal stav série na 2:2. Liberec od stavu 0:4 už jen šetřil síly na další duely. Utkání nedochytal ani brankář Hnilička, který se na konci druhé části nechal vystřídat Šindelářem.

Článek

Domácí mohli být po smolné páteční porážce psychicky na dně, jenže na ledě to vypadalo přesně naopak. Bílé Tygry zkrotili už v první třetině. Pád hostů urychlila série pěti vyloučení, ve kterých Třinec nabyl na síle a vystupňoval svůj tlak.

Hnilička v sedmé minutě ještě překazil příležitost Pavelka, ale krátce nato mu pod vyrážečkou proklouzl nevinný bekhendový pokus Korhoně, který se svou střelou zřejmě ani neměl gólové ambice. To byl první a poslední gól, jenž v utkání padl při plném počtu hráčů.

Domácí během 38 sekund zasadili soupeři dokonalý direkt. Hříšník Procházka svým druhým vyloučením připravil domácím půdu pro další zásah, o který se během okupování libereckého pásma postaral pohotový Martynek.

Liberecký gólman stejně jako celý tým zjevně nebyl ve své kůži. Puky Hniličkovi padaly, ale za nedůslednou defenzivou i tak stihl zneškodnit ještě další vyloženou šanci Pavelka nebo Štefanky, kterého chybnou rozehrávkou vybídl Zíb.

Procházka svými fauly rozhodl utkání

Hosté měli v utkání jen pár světlých momentů. Kdyby Pabiška ve 23. minutě po slalomu mezi protihráči neminul, mohli Severočeši ještě pomýšlet na zvrat. Ten však kompaktně a obětavě hrající sok nepřipustil. S trpkostí na utkání bude vzpomínat Procházka. Jeho třetí vyloučení v utkání ztrestal ze skrumáže před Hniličkou Štefanka a odplatě neunikl ani Procházkův atak na Tesaříka, po kterém liberecký útočník obdržel trest do konce utkání.

V pětiminutové přesilovce pak střelou z voleje po ledě po Koluszově výzvě připojil čtvrtou branku Kroupa. Hnilička ještě tři minuty vydržel v brance, ale pak v jedné z komerčních přestávek přenechal místo Šindelářovi.

Liberec se smířil s porážkou. Hráčům už scházela zarputilost a protrápili se i dvěma dlouhými přesilovkami pět na tři. Čechmánek čisté konto přesto neudržel, když zblízka nedosáhl na Pabiškovu dorážku. Závěr rozkouskovala spousta vyloučení, zápas přišel o náboj i tempo. Týmy pojaly poslední minuty jako přípravu na pondělní střetnutí, v němž budou mít za nerozhodného stavu výhodu domácího prostředí znovu Liberečtí.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Korhoň (Kroupa), 9. Martynek (Peterek), 27. Štefanka (Skořepa), 34. Kroupa (Kolusz) - 43. Pabiška (Žabka). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:11, navíc Frolo 10 min. - S. Procházka 5 min. a do konce utkání, Žabka do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 4278. Stav série: 2:2 na zápasy.
Třinec: Čechmánek - Tesařík (41. Frühauf), Výtisk, Kroupa, Frolo, D. Seman, Pácal - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Korhoň, Polanský, Tomas - Hlouch, Peterek, Martynek - Steber, L. Říha, Pavelek. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Liberec: Hnilička (37. Šindelář) - Moravec, Jiruš, Krstev, Zíb, Žabka, Kočí, Rýgl - Novák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Tomajko, Šachl, Dušek - O. Hruška, Pabiška, S. Procházka. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: