Hlavní obsah

Znojemská touha po vítězství prodloužila sérii s Pardubicemi

ZNOJMO

Jako vyměnění nastoupili čtyřiadvacet hodin po předchozím duelu hokejisté Znojma do čtvrtého zápasu čtvrtfinálové série proti Pardubicím. Bojovnost spojená s touhou po vítězství v sobotu slavila nečekaný úspěch a Orli zůstali po vítězství 3:1 ve čtvrtfinálové hře.

Článek

"Hodně nám pomohly první dva góly. Začali jsme si po nich více věřit. Dařilo se nám," pochvaloval si po zápase výkon svých spoluhráčů kapitán znojemského týmu Jiří Dopita. Vítězství dodalo Znojmu sebedůvěru také před dalším pokračováním série. "Zadarmo Pardubicím nic nedáme. Žádný tým play off nevypustí. Pokusíme se udělat všechno pro to, aby se série ještě vrátila do Znojma," dodal Dopita, autor jedné z branek Znojma.

Pardubičtí hráči doplatili na vlažnější začátek. "Hráli jsme poněkud jinak než při páteční cestě k vítězství. Dostali jsme rychle dvě branky a těžko jsme se prosazovali v koncovce. Brankář Trvaj dnes chytal velmi dobře," uvedl pardubický útočník Jan Čaloun.

Jeho kolega Libor Pivko vykřesal svou brankou naději na zvrat, ale k němu nedošlo. "Byl to spíš šťastný gól. Nahodil jsem puk před branku a on spadl do sítě. Znojmo hrálo výborně v začátku. Jeho hráči skvěle bruslili. Přehráli nás, diváci je perfektně povzbuzovali. My jsme se tentokrát v koncovce dost trápili," poznamenal Pivko, který se uvedl v závěru pátečního zápasu rvačkou s útočníkem Znojma Svobodou. Ten kvůli trestu dnes nemohl nastoupit.

Pivko se případné Svobodovy odvety neobává

"Určitě není mezi hráči nesnášenlivost. Zápasy play off jsou však vyhecované. Nevím, jestli v pátečním utkání zabraly Svobodovi prášky až v závěru zápasu. Fauloval mě a já jsem se mu smál. Se rvačkou se ale musí počítat. V Americe jsou takové věci běžné," řekl Pivko, který se ale případné odvety v pondělním zápase ze strany Svobody neobává. "Budu se koncentrovat na zápas, nějaký Svoboda mě nezajímá," uvedl.

O porážce Pardubic definitivně rozhodl třetím gólem jejich bývalý hráč Tvrdík. "Moje branka sice nebyla vítězná, ale uklidňující. Měli jsme dnes velkou vůli po vítězství, neměli jsme co ztratit," řekl střelec.

Série se nyní stěhuje zpátky do Pardubic, Znojmo musí v pondělí bezpodmínečně vyhrát, chce-li si uchovat naději na psotup do semifinále play-off.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice