Hlavní obsah

Sparta byla lepší, uznali vyřazení hráči Zlína

PRAHA

Více individualit v kádru soupeře a lepší přesilové hry byly podle hokejistů Zlína hlavním důvodem, proč je Sparta stejně jako před rokem vyřadila ve čtvrtfinále play-off. Tentokrát navíc Pražanům pomohlo, že měli po základní části sezóny lepší výchozí pozici a mohli začít sérii ve své T-Mobile Areně.

Článek

"Sparta má více individualit a šance, které si vytvářeli, na rozdíl od nás proměňovali. My jsme nedokázali trefit ani prázdnou branku, proto nás teď čeká dovolená," uvedl útočník Petr Leška. Zlín byl podle něj sice již po třetí porážce "v hrobě", ale ještě bojoval. "Snažili jsme si to užít, stejně jako v minulém zápase doma jsme už neměli co ztratit," podotkl.

Podle jeho spoluhráče v první formaci Róberta Tomíka byly důležitým faktorem série i přesilové hry. "Hlavně díky tomu, že je při současném trendu rozhodování deset až dvacet vyloučených v každém utkání, přesilovky rozhodují. A Sparta v nich byla lepší," uvedl Tomík. Slovenský reprezentant byl jedním z řady hráčů, kteří v minulosti za Spartu hráli, zvláštní zápasy to ale pro něj prý nebyly. "Už je to dávno," mávnul rukou.

Murín: Trápili jsme se

Brankář Igor Murín litoval, že Zlín nemohl play-off začínat doma. "Sparta třikrát domácí prostředí využila. My se ale nemáme za co stydět. Odvedli jsme dobrou práci. Zápasy byly vyrovnané a my jsme třikrát prohráli 2:3. Sparťanský kádr je zkušenější a kvalitnější. Mají hráče, kteří dokážou dát gól, což v play-off rozhoduje. My jsme se trápili a naše góly většinou dávali beci, což mluví za všechno," zhodnotil Murín sérii.

Z pohledu celého čtvrtfinále se za jeden z klíčových momentů dal považovat třetí zápas série, který Sparta díky výbornému brankáři Tomáši Dubovi a úspěšným nájezdům dokázala vyhrát. "V play off je ale důležitý každý. Neřekl bych, který zápas je zlomový, to jsou všechny," řekl slovenský gólman, jenž Spartu považuje za jednoho z hlavních favoritů soutěže. "I když se jim zraní Kratěna, tak se s tím srovnají. Takový kádr nemá nikdo, možná Pardubice. Ty ostatní týmy jsou vyrovnané a my jsme měli smůlu, že jsme narazili na ně," řekl Murín.

Sparta vyřadila Zlín popáté v historii a má s ním stoprocentní bilanci. "Co se dá dělat? Je to sport. My jsme byli rádi, že jsme se do play-off dostali a nemohli jsme si vybírat soupeře," pokrčil rameny Tomík. Podle Lešky je Sparta prostě osudem Zlína.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice