Hlavní obsah

Rolinek: Vyplatilo se, že jsme pilovali přesilovky

Hokejisté Pardubic první krok v semifinálové sérii play-off zvládli. K vítězství 4:1 ve středečním duelu s Českými Budějovicemi jim pomohly tři využité přesilovky a samostatný nájezd Petra Sýkory. „Kdo otevře skóre, ten má v play-off psychicky hodně navrch,“ říkal po utkání spokojeně jeden ze střelců Tomáš Rolinek.

Článek

První krok je za vámi, vyšlo všechno podle vašich představ?

Kontrolovali jsme hru a velkou váhu měl zase náš první gól. Kdo otevře skóre, ten má v play-off psychicky hodně navrch.

Budějovice přehrály Slavii a váš kouč Říha je označil za velkého favorita semifinálové série. Nepřekvapila vás od úvodu jejich pasivita?

My si řekli, že když budeme aktivní, tak se soupeř ke své hře nedostane. Snad to bylo i tím.

Využili jste tři přesilovky, byl právě v nich hlavní rozdíl mezi oběma týmy?

Máme několik variant, jak je zahrát. Vyšly nám dokonale. Vyplatilo se nám je pilovat. Tlačili jsme se pořád do branky, aby ty góly padly. To už jsme ale dělali se Znojmem.

Kde jste viděl klíčový moment zápasu?

Když nás Jánko Lašák podržel za stavu 2:1 při šanci Vaka.

Znojmo mělo hru postavenou na obraně, bylo znát, že Jihočeši jsou útočnější?

To ani ne, ale bylo vidět, že jsou oproti Znojmu zase o něco lepším týmem. Záleží na tom, co jim dovolíte. Je ale pravda, že jsme měli dost přečíslení, napadali jsme beky, zkoušeli jim narušovat rozehrávku. A zafungovalo to. Mohli jsme ale rozhodnout už dřív.

Co je na Budějovicích nejnepříjemnější? V sezóně jste s nimi hráli popáté a oba týmy si drží stoprocentní bilanci na vlastním ledě.

Jejich obránci výborně bruslí. Těžko se přes ně dostává. Věděli jsme, že jim to venku tak nejde, ale nekalkulovali jsme s tím. V play-off dokázali vyhrát i na Slavii.

Dal jste gól, po faulu na vás navíc proměnil Petr Sýkora trestné střílení, ale vy jste už předtím reklamoval branku.

Myslím, že puk přešel čáru, ale sudí pískal, takže by to neplatilo. Musím ale pochválit Petra, nájezd dal skvěle. Ve fotbale se říká, že když je na hráče faul, neměl by chodit na penaltu. A toho jsem se držel.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice