Hlavní obsah

Ondřej objevil rituál s perníkem

PARDUBICE

Pikantní příchuť má letošní play-off pro útočníka Zdeňka Ondřeje. Už ve čtvrtfinále hrál proti Znojmu, odkud loni do Pardubic přišel a nyní bojuje s Budějovicemi, v jejichž dresu zažil rodák z Jindřichova Hradce extraligu před pěti roky poprvé.

Článek

„Proti bývalému mužstvu se chce každý hráč vytáhnout, ale souboj s Budějovicemi je pro mne ještě prestižnější, protože mám na jihu Čech rodinu i hodně kamarádů,“ tvrdí s vírou, že mu příbuzní i přátelé budou přát postup do finále. „Očekávám je v neděli v hledišti,“ říká 26letý Ondřej, který pro semifinále objevil nový rituál.

„Měl jsem před prvním zápasem ke snídani perník s polevou, který upekla moje přítelkyně. A dal jsem vítězný gól, takže se toho budu držet.“ Po loňském bronzu se Znojmem by si zase přál extraligovou medaili, ale už s výraznějším leskem. „Věřím, že přes Budějovice projdeme, i když mají šikovné a střelecky nebezpečné hráče. Musíme proti nim hodně bruslit, hrát aktivně a nahazovat puky před bránu, prostě držet taktovku utkání v ruce. Když to všechno dobře dopadne a postoupíme, rád se klukům v kabině odměním.“

Ze společného působení v jihočeském celku si dobře pamatuje aktuální protihráče Hřebejka či Šimánka. „Moc v kontaktu ale nejsme. Nikdy však nezapomenu, že jsem po návratu ze zámořských juniorských soutěží dostal v Budějovicích šanci ve velkém hokeji a přestože jsem se obtížně prosazoval, šlo o užitečnou zkušenost,“ tvrdí Ondřej.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice