Hlavní obsah

Sparta porazila Liberec 2:1 a stejným poměrem vede sérii

PRAHA

Už na dvanáct utkání prodloužili hokejisté Sparty svou neporazitelnost v pražské T-Mobile Aréně v zápasech play-off. Naposledy porazili ve třetím zápase semifinálové série play-off Liberec 2:1 a stejným poměrem se ujali v sérii i vedení v počtu vyhraných zápasů. Vítěznou branku zaznamenal ve druhé třetině Michal Sivek.

Článek

Liberečtí se hned od začátku zápasu pustili do útočení a už po dvou minutách měli ruce nad hlavou na oslavu gólu. Brzy je ale oslavná nálada přešla - rozhodčí branku neuznal, protože padl až poté, co sudí pískl na znamení toho, že brankář Duba má puk pod kontrolou.

Hniličku trápili vlastní obránci

Jako první se naopak radovali domácí. V 11. minutě ujel Hlaváč a rozkývaný Hnilička na jeho zakončení nedosáhl. Liberecký gólman zaváhal i na konci první třetiny, kdy jen vyrazil střelu Zelenky. Dotírající Hlinka ale naštěstí pro hosty netrefil z voleje zcela odkrytou branku. Liberec v první části Spartu výrazně přestřílel, ale bez úspěchu.

Druhá branka utkání padla až v 26. minutě při přesilové hře Sparty. Hanzlík pálil od modré čáry a Sivek před Hniličkou tečoval puk tak, že liberecký gólman neměl nárok. Naproti tomu se Hnilička zaskvěl o tři minuty později, kdy vychytal Hlaváče po zaváhání Žabky. Napravovat musel i nepozornost dalšího obránce Zíba v závěru třetiny. Při bruslařském souboji Zíba s Langhammerem se ještě sparťanský útočník dokázal zmocnit puku a bekhendem vystřelit.

Dubu zaskočila jen teč vlastního obránce

Liberečtí začali působit odevzdaným dojmem, proto kouč Paleček proházel složení útoků, a změna přinesla úspěch. V padesáté minutě střílel od modré Čutta a puk skončil po odrazu od chrániče domácího obránce Vykoukala ve sparťanské brance. Gól byl připsán Klimentovi, který se tam pokoušel puk tečovat.

Sedm minut před koncem normální hrací doby mohla Sparta definitivně rozhodnout, když Hlaváčovu střelu Hnilička jen tečoval vykopnutým betonem a puk pomalu klouzal do branky. Na poslední chvíli jej ale obránce Čutta odehrál do bezpečí. Hlinkův pokus o blafák do bekhendu pak v závěru Hnilička vychytal.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Hlaváč (J. Hlinka), 26. Sivek (Jan Hanzlík) - 50. Klimenta (Čutta). Rozhodčí: Minář, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 14.237.
Sparta: T. Duba - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Stehlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Zelenka, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Langhammer, O. Kratěna - Netík, Sivek, Podlešák (25. Protivný) - Dragoun, Rob, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Liberec: Hnilička - Žabka, Zíb, Čutta, Krstev, Kočí, Rýgl, Holub - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Dušek, Pabiška, S. Procházka - Vaic, Šachl, Tomajko. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.