Hlavní obsah

Sparťané se shodli, že libereckým Tygrům docházejí síly

PRAHA

Hokejová Sparta míří do finále extraligy. Soubor trenéra Výborného v sobotu v nervózním utkání jasně předčil vítěze základní části z Liberce a po výsledku 5:2 slavil třetí výhru v sérii za sebou. Bílí Tygři mají naopak nůž na krku, případná další prohra jejich extraligovou sezonu ukončí. Sparťané se shodli, že soupeři docházejí síly, a rádi by sérii rozhodli už v úterý na libereckém ledě.

Článek

Hrdinou čtvrtého utkání se stal nejproduktivnější hráč základní části Jaroslav Hlinka. Vedle důležité branky na 2:0, jež byla zároveň jeho prvním zásahem v letošním play-off, si připsal asistence také na čtvrtý a pátý sparťanský gól. "Určitě jsem chtěl protrhnout tu bilanci bez gólu, protože jsem se v play-off střelecky docela trápil, přestože jsem šance měl," připustil po utkání Hlinka v rozhovoru s novináři. "I když jsem to v sobotu nedal hokejkou, ale nohou, tak jsem rád. A takováhle ´haluz´ zkrátka ty série většinou protrhává," dodal Hlinka.

Třicetiletý bojovník se v sobotu ocitl také uprostřed jedné vřavy u domácí branky. Ačkoli byl poměr vyloučených netradičně vysoký (19:19), neviděl v tom problém. "Nebyly tam naštěstí řádné zákroky hokejkou. Vše bylo tělem a třeba to mohla být i taktická varianta Liberce, aby změnil počet hráčů na ledě. Nebylo v tom však nic záludného," uvedl Hlinka.

Hlinka si nenechal ujít fotbal, usedl však jen k televizi

Vzápětí také nastínil svůj relaxační program pro sobotní večer. "Nejdřív večeře a pak se určitě podívám na fotbal." Do nedaleké Toyota Areny se však na důležitý kvalifikační souboj ČR s Německem nechystal. "Ujít si to určitě nenechám, ale podívám se jen v televizi. Na mě je venku zatím ještě pořád dost zima," vysvětlil Hlinka.

Liberec v sobotu kladl méně odporu, než soupeř očekával, a Sparta si připsala dosud nejsnadnější výhru v sérii. "Nemůžu mluvit za ně, zda jsou unavení nebo ne, ale vypadá to tak. Možná se ukazuje i náročnost té jejich předchozí série s Třincem, my se však soustředíme na sebe," uvedl Hlinka. "Oni to sice nepřiznají, ale ta únava je na nich vidět," přidal svůj postřeh útočník Michal Dragoun.

Právě on přidal po Hlinkově přihrávce Tygrům na cestu na sever v 53. minutě pátou branku. "Jardovi jsem poděkoval, a to hned několikrát. Až mi říkal, ať toho už nechám," usmál se třiadvacetiletý útočník, který si opět zahrál ve třetí formaci vedle Sivka s Netíkem. "Posunul jsem se do třetí lajny, kde je na mě ten tlak ještě větší, ale já doufám, že týmu co nejvíce pomůžu," uvedl Dragoun

Hanzlík: Nikdo si nemůže dovolit shodit rukavice

Vzápětí srovnal dosavadní výkony obou brankářů. "Milan Hnilička nechytá vůbec špatně, i když při tom našem čtvrtém a pátém gólu na něm byla poznat jistá znechucenost," všiml si Dragoun. "A od Tomáše Duby jsme takto dobré výkony čekali. Chtěl dokázat, že umí chytat i v play-off," řekl Dragoun.

V několika výměnách názorů se v sobotu opětovně objevil pětadvacetiletý obránce Jan Hanzlík. "Při těch hlavních dvou bitkách jsem však na ledě nebyl. Ale je to úplně v pohodě. Je zkrátka naší povinností bránit Tomáše Dubu, když se to mele kolem jeho brankoviště," vysvětlil Hanzlík. "Bylo to 4:1 a oni museli něco zkusit. Já však mám vypjaté zápasy rád," dodal.

Hanzlík byl také jedním ze dvou hlavních aktérů momentu z 45. minuty, kdy na sebe spolu s protihráčem Čuttou křičeli přes stolek časoměřičů, posléze výrazně gestikulovali a několika kroky se k sobě přiblížili na nejkratší možnou vzdálenost mezi oběma trestnými lavicemi. "My jsme si jen povídali a blížili se k sobě proto, abychom se lépe slyšeli," uvedl s úsměvem. "Rukavice stejně nelze shodit. To si nemůže nikdo dovolit, protože by dostal trest na další zápas," dodal Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice