Hlavní obsah

Sparťané nechtějí vypadnout z rytmu jako před semifinále

PRAHA

Dvoudenní odpočinek si postupem do finále vysloužili hokejisté Sparty, jimž stačilo znovu pouhých pět zápasů, aby vyřadili i druhého protivníka v play-off. Celé mužstvo se na ledě sejde až v pátek ráno.

Článek

Před sérií s Pardubicemi, v níž má šanci obhájit loňský triumf, ale prožije týdenní přestávku a právě z ní mezi hráči panují obavy, neboť mají v paměti úvod semifinálové série s Libercem, do níž šli po stejně dlouhé pauze a v prvním zápase propadli. „Musíme něco udělat jinak, aby nám na začátku finále nedělalo takové potíže vrátit se do zápasového rytmu,“ říká útočník Jan Hlaváč.

„Uvažuji o tom, že nějaký zásah do režimu asi bude nutný, ale zatím nedokážu říci, co v porovnání s přípravou na semifinále změníme,“ říká trenér František Výborný a vzápětí se usměje: „Kdyby se ale měl i ve finále opakovat výbuch v prvním zápase s našimi následnými čtyřmi vítězstvími, tak já bych se vůbec nezlobil.“ Hlaváčovi alespoň dny volna dávají možnost ulevit bolavým tříslům: „Doktor Barna má naštěstí zlaté ruce, jen díky němu jsem mohl hrát semifinále bez bolesti.“

Robinson slavil kapkou vodky 

Sparťané procházejí play-off stejně přesvědčivě jako v minulé sezóně, byť do něj znovu nešli z nejvyšších pozic a nepřisuzovala se jim ani role největších favoritů. „Zkušenosti z loňska nám i v semifinále hodně pomohly, Liberec neunesl tíhu play-off. Moc bych si přál, abychom uspěli i v poslední sérii, není příjemné končit jako poražený finalista,“ soudí útočník Petr Ton, který se od začátku sezóny nestříhá a během play-off už ani neholí.

Rituál s vousy je už tradiční v boji o titul, jeho delší vlasy jsou pak součástí sázky. „Už mi kluci říkali, že vypadám jako Robinson Crusoe z pustého ostrova, ale ty poslední týdny extraligy to ještě vydržím.“ Postup do finále oslavil autor už sedmi gólů v letošním play-off originálně: „Po skončení zápasu jsme si hned v kabině dali kapku vodky s masérem Svobodou.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice