Hlavní obsah

Sérii zlomilo čtvrté utkání, shodli se v Pardubicích

PRAHA/PARDUBICE

Jen jedno vítězství povolili v semifinále play-off hokejisté Pardubic hráčům Českých Budějovic. Jak ale sami Východočeši přiznali, nebyl postup až tak jednoznačnou záležitostí. Moelleru hodně pomohlo, že zvládl na ledě soupeře čtvrté utkání.

Článek

„Nebylo to rozhodně tak jednoznačné. Naopak. Hodně nám pomohlo, že jsme vyhráli čtvrté utkání v Českých Budějovicích. Jinak mohlo být všechno jinak,“ analyzoval semifinálovou sérii na internetových stránkách Moelleru pardubický rychlík a nejproduktivnější hráč play-off Petr Sýkora.

Východočeský kapitán Miroslav Hlinka ocenil týmového ducha svých spoluhráčů. „Budějovice mají opravdu skvělý tým, skvěle bruslí. V tom to bylo nesmírně náročné. Zvládli jsme to týmovým výkonem, dali jsme do toho víc srdíčka. Některé zápasy byly poměrně vypjaté, ale udrželi jsme nervy na uzdě,“ pochvaloval si Hlinka.

Pardubice nevstoupily do pátého utkání nejlépe a po trefě Brabence od šesté minuty prohrávaly. „Do zápasu jsme vstoupili velice špatně, ale pak se nám povedlo otočit. Ještě do konce třetiny jsme vedli, to bylo velice důležité. Jít do druhé části za stavu 0:1 by bylo mnohem složitější,“ uvědomoval si Sýkora. Další dvě třetiny už ale byli domácí na koni a vedli zápas k vítěznému konci.

Na Spartu se těší 

V Pardubicích jsou stále v živé paměti bouřlivé oslavy mistrovského titulu, který po šestnáctiletém čekání Východočeši pod vedením Vladimíra Martince získali předminulou sezónu. V cestě ale stojí loňský mistr, pražská Sparta. „Sparta má silové i technické mužstvo. Je to typický tým pro play-off. Očekávám velice vyrovnanou sérii, pochopitelně bude záležet na výkonech gólmanů. Ostatně jako ve všech zápasech vyřazovací části,“ má jasno  Hlinka.

Sýkora se na finále těší. „Proti Spartě hraje každý rád, i v základní části jsou to vypjatější zápasy než ostatní. Pražané mají ale velice silný mančaft, bude to nesmírně těžký soupeř,“ varoval. „Jsme si vědomi toho, že nás čeká nesmírně těžká práce. Na euforii je čas. Musíme si pořádně odpočinout a nabrat síly. A také určitě někam zajdeme stejně jako po Znojmu. Posedíme, popovídáme, dáme pořádnou večeři. To musí být,“ plánoval osmadvacetiletý útočník.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice