Hlavní obsah

Hokej on-line: Finále Pardubice - Sparta

PARDUBICE

Prvním zápasem dnes začne finálová série hokejové extraligy, v níž se proti sobě postaví mužstva Pardubic a Sparty Praha. Druhý a čtvrtý tým po základní části, ale zároveň vítězové předchozích dvou extraligových ročníků, změří poprvé síly od 17:00 na ledě pardubického Moelleru, ve vyprodané ČEZ Aréně se o den později odehraje také druhý zápas.

Článek

Ve finále na sebe tyto celky narazí poprvé, ve vyřazovacích bojích se ale utkaly už pětkrát a třikrát uspěli Pražané. Souboji přidává na zajímavosti také obsazení trenérských postů: pardubické lavičce vládne Miloš Říha, Spartu dovedl opět po roce do finále František Výborný, bývalý Říhův spoluhráč z jednoho útoku jihlavské Dukly. Před časem se také setkali na sparťanské střídačce, v sezóně 2000/01 ale jejich spolupráce trvala pouhé dva měsíce.

Hráči Moelleru stihli po semifinále doléčit šrámy: do hry se vrátí centr Petr Koukal, který utrpěl po zásahu hokejkou českobudějovického Jána Muchy ve čtvrtém utkání tržnou ránu na očním víčku a pod ním. Nejistý je start obránce Martina Čecha, který má zlomený poslední článek palce na levé ruce. Sparta může postavit i útočníka Martina Štrbu, jenž dlouhodobě absentoval kvůli natrženému stehennímu svalu.

Finále ČP play-off hokejové O2 extraligy I.:
17:00Pardubice - Spartaon-line

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice