Hlavní obsah

Bříza se do branky nechystá, Duby se zastával i Lašák

PARDUBICE

Brankář hokejistů Sparty Tomáš Duba chytá první extraligové finále v kariéře a zatím si vybírá daň nezkušenosti v tak vypjatých zápasech. V pěti odehraných duelech inkasoval celkem osmnáct branek a některé z nich byly dosti laciné. Ve čtvrtek byl dokonce poprvé ve finálové sérii střídán. Spoluhráči za ním ale i nadále stojí, a s největší pravděpodobností bude chytat i šestý zápas v Praze.

Článek

Ve čtvrtek Duba nejprve zaváhal u první branky, kdy jej překonal švihem Zdeněk Ondřej. „Nemyslím si, že by nějak zvlášť chyboval. To spíš já jsem dobře střílel,“ komentoval s úsměvem svou trefu pardubický útočník. „Takových gólů v sezóně je. Nedostal prvního ani posledního. Tomášovi pořád věříme,“ hlásil po zápase za sparťanskou kabinu Michal Sivek.

Po třetí brance do své sítě Duba přepustil místo Dušanovi Salfickému, pro kterého to byla premiéra ve finále. „Asi to byl taktický záměr jejich trenérů. Tři nula prohrávali a potřebovali oživit hru. A myslím, že jim to i vyšlo, hráči Sparty od toho momentu hráli líp,“ komentoval brankářskou rošádu soupeře gólman Pardubic Ján Lašák. „Myslím si, že Duba za ty inkasované branky nemohl,“ zastával se ještě soka z brankoviště.

Dubu podržel po utkání i generální manažer Sparty Petr Bříza, jenž ještě loni hájil branku a vychytal Spartě titul. "Já bych to bral v pohodě. Obě mužstva hrají útočně a padá hodně gólů. Připravíme se dál, nemohli jsme čekat, že vyhrajeme 4:0 na zápasy,“ řekl pro hokej.cz Bříza, který je stále zapsán na soupisce týmu. Návrat ale rozhodně neplánuje. "Tomáš předvedl řadu skvělých zákroků a my oceňujeme, že chytal skvěle ve zlomových momentech. Mužstvo již několikrát podržel," připomněl.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice