Hlavní obsah

Pro hokejistu Čalouna je návrat do Ústí srdeční záležitost

Hokejový útočník Jan Čaloun přestoupil po sezóně z týmu letošního finalisty Pardubic do mužstva extraligového nováčka Ústí nad Labem. Čtyřiatřicetiletý kanonýr se tak vrací do rodného města, kde s hokejem začínal. Ústí bude pro kanonýra třetím extraligovým působištěm, protože při pobytu svého mateřského klubu v nižších soutěžích vstoupil do velkého hokeje v dresu Litvínova.

Článek

Co vás přimělo k přestupu z Pardubic do týmu extraligového nováčka z Ústí nad Labem?

Definitivně jsem se rozhodl koncem dubna před odletem na dovolenou na Kanárské ostrovy. V minulosti jsem smlouvy v jiných klubech bral čistě profesionálně. Ale Ústí je pro mě srdeční záležitostí. Na zdejším ledě jsem vyrůstal, kousek od zimáku jsem chodil do školy. Jsem šťastný, že mohu pomoci mateřskému klubu. Budu mít víc času na malého synka a manželku, což je po tolika letech cestování a stěhování pro rodinu vysvobozením.

Na jak dlouho jste uzavřel kontrakt?

Mám za sebou sedmnáct sezón ve vrcholovém hokeji a rád bych to dotáhl na dvacítku. S Ústím jsme se dohodli na tříleté smlouvě i za cenu finančního kompromisu. Nemíním komentovat stanovisko Pardubic k mému odchodu. Pro mě je prioritou, že jsem v Ústí. Hokej mě pořád baví a snažím se dívat hlavně dopředu. Jsem soutěživý typ a chci hrát extraligu co nejdéle. Bojím se toho dne, až budu muset skončit...

Co víte o ústeckých spoluhráčích?

V pondělí jsem absolvoval první trénink. Některé kluky, kteří vybojovali postup, znám už z dřívějška. Navíc se mnou přišlo dalších osm nových hráčů, s nimiž jsem se potkával v extralize, takže s adaptací nejsou žádné problémy.

Fanoušci od vás budou čekat především góly...

Pod tímto tlakem jsem celý život a už si to nepřipouštím. Mužstvo není o jednom hráči. Je nás tady třicet a žádné osobní mety si nedávám.

Jak tedy vidíte ambice nováčka?

Hlavním cílem bude záchrana, a pokud bychom se dostali do předkola play-off, bral bych to jako obrovský bonus a neskutečný úspěch.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice