Hlavní obsah

Brankář Salfický míří ze Sparty do Nižného Novgorodu

NIŽNIJ NOVGOROD

Hokejový brankář Dušan Salfický opouští pražskou Spartou a míří do Torpeda Nižnij Novgorod. Podle oficiálních internetových stránek ruského klubu už uzavřel dvojnásobný mistr světa s nováčkem superligy kontrakt. Sparta už se Salfickým nepočítala a k Tomáši Dubovi angažovala nedávno jako dvojku vsetínského Martina Štefla.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dušan Salfický ještě v dresu Sparty.

Článek

Salfický naváže na čtyřleté působení v Rusku, kde v letech 2002 až 2004 hájil barvy CSKA Moskva, potom strávil po jedné sezÓně v Severstalu Čerepovec a Chimiku Moskevská oblast. Před uplynulou sezÓnou ho získala pražská Sparta, kde uzavřel jako předpokládaná náhrada za Petra Břízu dvouletou smlouvu.

Angažmá v Praze ale bývalému gólmanovi Pardubic či Plzně nevyšlo. Klub angažoval na začátku listopadu Tomáše Dubu, který Salfického vytlačil z pozice jedničky a pomohl Spartě k obhajobě titulu. Salfický v základní části odchytal 27 utkání s průměrem 3,07 inkasované branky na zápas a úspěšností 91,2 procenta. V play-off zaskočil za Dubu jen ve dvou zápasech celkově na 49 minut.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice