Hlavní obsah

Semifinále hokejového poháru otevře duel Pardubic s Třincem

PRAHA

Po necelém měsíci bojů v základních skupinách dospěl letní hokejový pohár Tipsport Hockey Cup do semifinále. Hned v pondělí po návratu ze švýcarského turné se v Chrudimi představí Pardubice s Třincem, v úterý je na programu souboj Českých Budějovic s Karlovými Vary. O postupujících do finále, jež se odehraje 4. září, rozhodne pouze jediný vzájemný zápas, v němž dostaly výhodu domácího prostředí lépe postavené celky v konečné tabulce posledního ročníku extraligy.

Článek

Kořením semifinálových klání bude vedle prestiže a touze po finálové vstupence také finanční prémie 200 tisíc korun pro vítěze, zatímco poražení se budou muset spokojit s útěchou ve výši 20 tisíc. Vítězství z roku 2003 již s definitivní jistotou neobhájí Znojmo, které ve skupině B zůstalo až třetí za českobudějovickým Mountfieldem a Lasselsbergerem Plzeň.

Pardubický Moeller si zajistil prvenství ve skupině a postup s předstihem, přesto o jeho první příčce nakonec rozhodla až lepší vzájemná bilance v utkáních s bodově stejně úspěšným Libercem. Velkou překážkou Východočechů může být únava spojená s návratem z turné po Švýcarsku, kde se ještě v neděli od 18 hodin utkají s Luganem.

Karlovy Vary nejúspěšnějším týmem základních skupin

Třinec naproti tomu vybojoval postup až v závěrečné třetině svého posledního utkání, neboť potřeboval uspět ve Vsetíně a po druhé dvacetiminutovce tam prohrával 0:2. Pěti góly v poslední třetině se mu to však podařilo.

Českobudějovický Mountfield podobně jako Pardubice posunuly do semifinále lepší vzájemné duely s Plzní, která od samého začátku sezóny dává najevo odhodlání protlačit se opět do extraligového play-off. Karlovy Vary byly nejúspěšnějším ze všech účastníků základních skupin, když zaznamenaly při pěti výhrách pouze jedinou porážku. Západočechy čeká ještě v pondělí přípravné utkání s reprezentačním výběrem hráčů do 20 let.

Program semifinále:
Pondělí 27. srpna:
Pardubice - Třinec (17:00, Chrudim, ČT4).
Úterý 28. srpna:
České Budějovice - Karlovy Vary (17:00, ČT4).

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice