Hlavní obsah

Extraliga má nového lídra! Sparta znovu padla, Kladno schytalo debakl. Pardubice se dočkaly

Praha
Aktualizováno

Extraliga se klání novému lídrovi. Po 31. kole extraligy se na první místo dostal Liberec, který vyhrál v Litvínově 4:3 a slaví patnáctý zápas v řadě, ve kterém bodoval. Nedařilo se naopak do té doby vedoucí Spartě, která po porážce v Brně nestačila ani na Hradec a prohrála 2:5. V dalších zápasech deklasoval Zlín Kladno 6:0, Vary porazily v západočeském derby Plzeň 4:3 po prodloužení a Kometa zdolala Vítkovice 3:1. Tři body slaví i poslední Pardubice, které vyhrály v Olomouci 2:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Roli favorita začali hokejisté Brna plnit již v první třetině, kdy jim přesné trefy Muellera a Vincoura zajistili vedení nad Vítkovicemi 2:0. Kometa však svůj náskok ve druhé třetině zvýšit nedokázala, naopak, ke slovu se dostali poprvé v zápasu hosté. V 27. minutě překonal Vejmelku Roman a zadělal na drama. Nervózní závěr pak rozhodl až při hře hostů bez brankáře Tomáš Plekanec a zajistil tak Kometě výhru 3:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Stanislav Svozil z Brna, Jan Schleiss z Vítkovic, brankář Brna Karel Vejmelka a Luboš Horký z Brna.

Rozjetý Zlín zničil Kladno

Ve výborné formě se prezentující Zlín začal skvěle i proti Kladnu, když po brankách Novotného a Honejska vedl po první třetině o dvě branky. Berani měli i nadále zápas pod kontrolou, hned na úvod prostřední části zvýšil už na tříbrankový rozdíl Okál. Pátou výhru z posledních šesti zápasů pak v závěrečné části pečetili Fořt, Nosek a Kubiš a rozhodli tak o jasném vítězství 6:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se raduji z gólu.

Liberec znovu bez porážky

Čtrnáct zápasů v řadě bodovali hokejisté Liberce a dobře vstoupili i do patnáctého, když je poslal v 6. minutě do vedení Musil. Domácí však rychle reagovali, už o necelé tři minuty vyrovnal kanadský obránce ve službách Vervy Kudla.

Hodně divokých úvodních šest minut přinesla druhá třetina. Domácí poslal poprvé v zápase do vedení Lukeš, už o necelé tři minuty později však vyrovnal Lenc. Uplynulo dalších 28 sekund a znovu Lukeš překonal libereckého Hrachovinu. Ani tato radost domácích dlouho nevydržela. V 26. minutě vyrovnal na 3:3 Špaček.

Rozhodující moment přišel v 44. minutě zápasu, kdy Krenželok překonal domácího Honzíka a rozhodl o vítězství Bílých Tygrů 4:3. Liberec tak bodoval již v patnáctém utkání v řadě a vystřídal Spartu na prvním místě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova David Honzík, Adam Jánošík z Litvínova a Petr Jelínek z Liberce.

Západočeské derby pro Vary

Do západočeského derby vstoupili lépe domácí. Už ve 3. minutě překonal plzeňského Frodla Raška, na dvoubrankový rozdíl zvýšil v 16. minutě Rachůnek. A pro Energii bylo ještě veseleji. Když v 27. minutě přidal třetí branku Koblasa, zdálo se být o vítězi utkání rozhodnuto.

Hosté však zápas nezabalili. Dva góly Mertla ještě do konce druhé třetiny znamenaly snížení náskoku na 2:3. A to nebylo vše. V 53. minutě srovnal účty Kantner. Energie ani ztráta tříbrankového náskoku nezlomila, bod navíc vyválčila díky Emingerově brance v prodloužení.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Petr Straka z Plzně a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Sparta nestačila na Hradec

Domácí vstoupili do utkání výborně, když je do vedení poslal v 5. minutě francouzský útočník Perret. Ještě než stihli domácí fanoušci jeho branku řádně oslavit, bylo vyrovnáno. O devatenáct sekund později se o to postaral Dvořáček. Přesto šel Mountfield do kabin s těsným náskokem, o který se postaral v 13. minutě Cingel´.

Rozhodující krok k výhře udělali domácí ve druhé třetině, kdy na tříbrankový rozdíl zvyšovali Klima a opět Cingel´. Pražané v závěrečné části díky Smejkalovi snížili, při power play však uzavřel skóre na konečných 5:2 Chalupa. Na čele tabulky tak Spartu vystřídal Liberec, který uspěl v Litvínově.

Pardubice vezou výhru z Olomouce

Domácí Olomouc šla proti poslednímu týmu tabulky do vedení díky Klimkově brance v 11. minutě, hosté však našli odpověď hned v úvodu prostřední části, kdy srovnal švédský útočník ve službách Perníkářů Harju. Rozhodující moment utkání přišel v 42. minutě, kdy Konráda překonal Tybor. Kohouti již na odpověď síly nenašli a Pardubice tak mohou slavit po čtyřech porážkách v řadě výhru. I nadále však zůstávají na posledním místě s dvoubodovým odstupem na Vítkovice.

Tipsport extraliga
31. kolo:
Brno - Vítkovice 3:1
Branky: 15. Mueller, 18. Vincour, 59. Plekanec - 28. Roman
K. Vary - Plzeň 4:3 po prodl.
Branky: 3. Raška, 16. Rachůnek, 27. Koblasa, 64. Eminger - 31. a 36. Mertl, 54. Kantner
Litvínov - Liberec 3:4
Branky: 9. Kudla, 22. Lukeš, 25. Lukeš - 6. Musil, 25. Lenc, 26. Špaček, 44. Krenželok
Zlín - Kladno 6:0
Branky: 9. Novotný, 12. Honejsek, 21. Okál, 44. Fořt, 58. Nosek, 60. Kubiš
Hr. Králové - Sparta 5:2
Branky: 5. Perret, 13. a 32. Cingel, 25. Klima, 58. Chalupa - 5. Dvořáček, 55. Smejkal
Olomouc - Pardubice 1:2
Branky: 11. Klimek - 22. Harju, 43. Tybor

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice