Hlavní obsah

Vsetín zaútočil na předsedu Kulhánka, viní jej ze lží

VSETÍN

Ostrou kritiku namířilo na předsedu Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Vratislava Kulhánka vedení hokejového Vsetína. Klub, který nezískal extraligovou licenci a následně mu byla odepřena rovněž možnost hrát první ligu, hlavu hokejového hnutí obvinil z opakovaného uvádění lživých informací.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Vratislav Kulhánek (vpravo) a Zbyněk Kusý

Článek

Akcionáři a představenstvo Vsetínské hokejové odmítli tezi, že by nedoložili garance a dokumenty týkající se zajištění další sezóny, kvůli čemuž byla zamítnuta snaha Valachů o dodatečné zařazení do druhé nejvyšší soutěže. Podle tiskového prohlášení, které ve čtvrtek Vsetín zveřejnil na svých internetových stranách, se jedná o snahu zdiskreditovat společnost.

"Zatímco o garancích by někdo mohl spekulovat, pak prokazatelnou lží je zcela jistě tvrzení týkající se anonymity generálního sponzora. Jméno sponzora bylo v námi dodaných materiálech uvedeno a pokud si tak vysoký hodnostář dovolí bez prostudování dokumentů činit tak důležitá, navíc nepravdivá prohlášení, pak to svědčí o jeho nízké profesionalitě," uvedl v prohlášení člen představenstva Vsetínské hokejové a vsetínský místostarosta Lubomír Gajdušek.

Výpad Vsetína na Kulhánkově postoji nic nezměnil

Klub potvrdil, že kauzu postoupí právní instituci, k příslušnému soudu prý podává návrhy na zahájení řízení. Představitele vsetínského vedení podráždilo i předsednictvo ČSLH výroky o vstřícném gestu vůči zdejšímu hokeji. "Kdyby byl přístup ČSLH vstřícný, pak bychom se z jeho strany nedočkali nepravdivých výroků těsně před rozhodujícím jednání klubů startujících v první hokejové lize, ale naopak bychom byli posuzováni jako sestupující mužstvo," poznamenal předseda představenstva Oldřich Štefl.

Výpad Vsetína na Kulhánkově postoji nic nezměnil. Čelný představitel svazu trvá na tom, že dokumenty nebyly úplné. "Nejedná se přitom čistě pouze o můj názor, takové mínění měla větší část členů výkonného výboru. Podklady jsme obdrželi v neúplné podobě, tak to prostě je," stojí si Kulhánek za svým.

Předseda svazu se vyjádřil i k popření identity nového sponzora klubu. "Ten výrok zazněl v době, kdy znám ještě opravdu nebyl. To jméno se objevilo později a pak jsem nic takového neřekl," hájí se Kulhánek s tím, že se dokumenty o sponzorovi objevily v dalších podkladech, které Vsetín poslal až během pondělí, tedy po Kulhánkově vyjádření.

Kluby první ligy měly negativní stanovisko

Situací Vsetína se ve čtvrtek na svém mimořádném zasedání zaobíral výkonný výbor ČSLH, který v souladu se všemi předcházejícími vyjádřeními zamítl žádost zástupců šestinásobného extraligového mistra na dodatečné zařazení do první ligy.

"Při svém rozhodování mimo jiné vycházel i z toho, že Vsetínská hokejová a.s. nedodala průkazné podklady o finančním zajištění činnosti klubu pro nadcházející sezónu včetně řešení všech závazků společnosti. Rovněž bylo přihlédnuto k jednohlasnému negativnímu stanovisku klubů první ligy," uvádí se v oficiálním tiskovém prohlášení VV ČSLH, které má ČTK k dispozici.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice