Hlavní obsah

Pardubice uctí Čechovu památku vyřazením jeho čísla dresu

PARDUBICE

Vedení a hokejisté pardubického Moelleru se společně rozhodli kromě nezištné pomoci rodině nedávno tragicky zesnulého obránce svého týmu Martina Čecha uctít jeho památku také dalšími cestami. V prohlášení zveřejněném na oficiálních webových stránkách východočeského klubu stojí, že číslo tři bude již provždy patřit Martinu Čechovi, neboť Pardubice po skončení sezóny vyřadí číslo z užívání.

Článek

Klub s vyřazením počká až na konec sezóny proto, že záměrně ponechal Martina Čecha na soupisce A mužstva po celý extraligový ročník 2007/2008.

Kromě toho vyjedou počínaje dnešním dnem pardubičtí hokejisté na led v dresech, které budou mít na levé straně nad hrudí umístěn zlatem lemovaný pamětní kruh v klubových barvách a právě s číslem, se kterým Čech pravidelně nastupoval. Tyto dresy budou nosit po celou sezonu.

Po dokončení rekonstrukce pardubické haly by měl být úvodní zápas v domácím prostředí 16. října zahájen vzpomínkovým medailonem, minutou ticha, kdy do začátku zápasu před touto ceremonií nastoupí domácí tým symbolicky pouze se čtyřmi hráči.

Po diskuzi s ostatními extraligovými kluby a vedením O2 extraligy bude také během každého extraligového zápasu úvodního kola při zahajovacím buly držena minuta ticha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice