Hlavní obsah

Zlínu se v Kladně vyplatila trpělivost

KLADNO

Patnáct gólů ve dvou domácích zápasech v minulé sezóně vstřelili kladenští hokejisté Zlínu. Včera však doma na Murína v moravské svatyni nalezli recept jen jednou a po zlém výkonu v poslední třetině končili domácí borci zápas hodně rozpačitě.

Článek

„Poučili jsme se z loňských zápasů. Nikam jsme se nehnali, byli jsme trpěliví. To byl náš recept. A ani inkasovaný gól nás nijak nezviklal v našem záměru, nezpanikařili jsme a dál čekali na chyby domácích,“ usmíval se Miroslav Okál, kapitán zlínských hokejistů, který přihrál na dvě branky.

„Věděli jsme, že musíme minimálně faulovat, protože má Kladno výborné přesilovky. I tohle byl klíč k úspěchu,“ vykládal zlínský matador. „A také výborný výkon Murína,“ chválil spoluhráče z branky.

Ideální sestava 2. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Mensator (K. Vary) - Jan Hanzlík (Sparta), Jareš (Znojmo) - Okál (Zlín), Dopita (Znojmo), P. Sýkora (Pardubice).

„Paradoxně nám ublížil vstřelený gól, protože jakmile jsme se dostali do vedení, tak jsme hru otevřeli a začali se hrnout do útoku. Zlín nás za to okamžitě potrestal,“ krčil rameny kladenský útočník Petr Tenkrát po zápase, který byl vlastně soubojem rivalů, protože oba týmy sponzorují společnosti zaměřující se na výrobu téhož sortimentu.

Tenkrát se do Kladna vrátil po osmi letech vyplněných působením v Evropě a v NHL. „Jsem rád, že mohu pomoci klubu, kde jsem vyrůstal. Moc jsem se na zápas doma těšil. Ve druhé třetině jsem byl dvakrát blízko gólu. Murín nemohl střely vidět, ale vždy jsem ho trefil do betonů,“ litoval Tenkrát.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice