Hlavní obsah

Vítkovice - Ústí n. Labem 3:2Vítkovice se protrápily k vítězství nad nováčkem z Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Weissmann 1 : 0
26. Petrovický 2 : 0
27. Zeman 2 : 1
54. Pazourek 2 : 2
0. Jurečka 3 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Ústí nad Labem urvali v třetím kole první extraligový bod ve své historii, ale z Vítkovic nakonec v pátek odjíždí s porážkou 2:3. O výsledku rozhodl už ve čtyřiadvacáté sekundě prodloužení Jurečka. Favorit s výjimkou úvodní části zklamal na celé čáře; přes rozpačitý výkon si sice vytvořil dvougólový náskok, který však pět minut před koncem vymazal hostující Pazourek. První výhru sezóny domácím zajistila až šťastná branka z nastaveného času.

Článek

Jen díky postřehu gólmana Přikryla odolal nováček úvodnímu náporu soupeře, kdy Fryčerův tým těžil z daleko lepšího pohybu. Vítkovice za prvních deset minut Severočechy téměř nepustily z útočného pásma, Přikryla zasypaly deštěm střel, ale žádná neprošla do sítě. Ústí se 13 minut schovávalo v ústraní, pak si však náhle vypracovalo dvě slibné možnosti. Pruska vytrhl z nudy Klobouček, ztuhlý vítkovický gólman se hned pořádně zapotil a obě dorážky zlikvidoval. Novotný v 15. minutě dokonce rozvlnil síťku, ale při přesilovce ji trefil pouze z vnější strany.

Outsider se vzpouzel bezmála třiadvacet minut. Pak Zemanův faul již po sedmi vteřinách ztrestal Weissmann, který napálil křížný Hubáčkův pas od pravého mantinelu bez přípravy mimo Přikrylův dosah. Domácí znovu ovládli hru, ale Přikryl čaroval. Zmařil příležitosti Proroka a Burgera, který se úplně sám před brankou zamotal do kliček.

Druhý gól paradoxně nevzešel z největšího tlaku, ale v době, kdy hráli Vítkovičtí v početním oslabení. Hosté chybovali na útočné modré čáře, Prorok se dostal do přečíslení s Petrovickým, který neomylně skóroval. Lvi se rychle otřepali, už za 48 sekund kontroval Zeman. Videorozhodčí jeho zásah, který se od horní zadní tyčky vrátil do hřiště, zkoumal dobrých deset minut a hra během neplánované výluky znovu ztratila tempo.

Výkon Vítkovic šel od desíti k pěti. Jakoby se přizpůsobily úpornému stylu protivníka a stále více iniciativy přepouštěly hostům. V třetí části už domácí bránili hubené vedení, ale pasivním hokejem si vykoledovali potíže. Aktivnější soupeř mohl srovnat už Nedorostem a Mrázkem, Prusek však domácí celek podržel. Vítkovice však v závěru strnuly v křeči.

Svižnější hosté se gólu dočkali pět minut před koncem řádné hrací doby, když neobsazený Pazourek po přihrávce Janků zpoza branky z mezikruží pohodlně zavěsil. Scházelo málo, aby byl zvrat úplný. Pruskovi nadělal problémy v 57. minutě Zeman, ale domácí brankář mu druhou trefu nepovolil.

Prodloužení trvalo pouze čtyřiadvacet sekund. Proti hostům se v tu chvíli spiklo štěstí, jeden z trojlístku bránících mužů v oslabení zlomil hokejku a dvojnásobnou přesilovku využil rychlým příklepem Jurečka.

Vítkovice Steel - Slovan Ústečtí Lvi 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Weissmann (Hubáček), 27. Petrovický (Prorok), 61. Jurečka (Burger) - 28. Zeman (J. Evan), 55. Pazourek (Janků). Rozhodčí: Homola - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3783.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Barinka, Marušák, Trnka, Kuboš, Gulaši, Heš - Weissmann, Burger, Hubáček - Petrovický, Vala, Prorok - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Ústí: Přikryl - Houdek, Vágner, Novotný, Hořava, Zeman, J. Evan, Ficenc, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Nedorost, Liščák, Mrázek - Klimt, Martinec, Hašek - Míka, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice