Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 2:3Pardubice poprvé bodovaly, vyhrály v nájezdech v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tvrdík 0 : 1
27. Blažek 0 : 2
46. Štefanka 1 : 2
51. Tomík 2 : 2
0. Pivko 2 : 3

TŘINEC

Hokejisté Pardubic se dočkali ve 4. kole prvních bodů v novém ročníku extraligy, když zvítězili na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech. Přesto Moeller potvrdil, že není v ideálním rozpoložení a v závěrečné třetině ztratil vedení 2:0. Ve čtvrtém ze série jedenácti utkání za sebou pro Východočechy venku si připsal vítěznou branku Libor Pivko. Oceláři naopak už potřetí v sezóně nezvládli nájezdy a mají na kontě zatím tři body.

Článek

Utkání mužstev, která se v předešlých třech kolech neradovala z vítězství, začali lépe hosté. Hned ve druhé minutě před Čechmánka nabruslil Blažek a přihrávku od Tvrdíka dostal za záda domácího brankáře. Až do závěru úvodního dějství se sice hrál útočný hokej, ani jedno z mužstev ale vypracované šance nedokázalo dohrát do gólové koncovky. Domácím se šance na vyrovnání naskytla v závěru úvodní části, kdy měli 80 sekund výhodu pěti proti třem, ale využít ji nedokázali.

Ve druhé třetině se Oceláři zlepšili, koncovka ale byla z jejich strany žalostná. Když z vyložených pozic brankáře Hyláka v 25. minutě nepřekonal Kolusz a o minutu později Peterek, přišel trest. Ve 28. minutě najel do obranného pásma Třince Blažek a bekhendem pod horní tyč překonal Čechmánka.

V třetí části domácí zvýšili důraz před brankářem Hylákem a ve 47. minutě po Tomíkově přihrávce Štefanka snížil. Za pět minut se postarala o vyrovnání stejná dvojice, tentokrát skóroval při hře čtyř proti čtyřem Tomík. Oceláři potom nevyužili 18 vteřin trvající výhodu dvou hráčů v poli a zápas dospěl do prodloužení. Ani v něm gól nepadl a rozhodly nájezdy. Za Moeller uspěli Pivko i Tvrdík, za Oceláře naopak neuspěli Stals ani Kroupa.

Oceláři Třinec - Moeller Pardubice 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 47. Štefanka (Tomík), 52. Tomík (Štefanka) - 2. Tvrdík (Blažek), 28. Blažek (Pivko), rozhodující sam. nájezd Pivko. Rozhodčí: Jeřábek - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 6:10. Bez využití. Diváci: 3021.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Švarný, Seman, Malec, Andersons, Kroupa - Darzinš, Peterek, Tomík - Stals, Skořepa, D. Květoň - Steber, Martynek, Kolusz - Zálešák, Štefanka, Korhoň - od 32. navíc Tomas. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Pardubice: Hylák - Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, M. Šeda, Posmyk, J. Kolář II - Somík, Hlinka, Rolinek - Andrašovský, Pucher, Pivko - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Cetkovský, Koukal, Zohorna. Trenér: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články