Hlavní obsah

Kladno - Liberec 0:1O výhře Liberce v Kladně rozhodl už v úvodu Plodek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Plodek 0 : 1

KLADNO

Hokejisté Liberce zvítězili v nedělním utkání 4. kola extraligy na ledě Kladna 1:0 a drží se v čele tabulky o bod před Českými Budějovicemi. Jediný gól Bílých Tygrů, kteří zatím v novém ročníku ztratili jediný bod, vstřelil v 7. minutě Jan Plodek. Velký podíl na úspěchu v Kladně měl brankář Milan Hnilička, jenž si připsal díky 35 úspěšným zákrokům čisté konto. Celek Geus Okna svou prozatímní sbírku tří bodů nerozšířil.

Článek

Vedoucí tým tabulky potvrzoval od prvních minut svoji kvalitu a domácí nepustil do náporu. Navíc v 7. minutě při hře čtyř proti čtyřem vystřelil Zíb a Plodek poslal z dorážky Liberec vedení. Některé verdikty rozhodčího Mináře se nelíbily domácímu Paterovi, ale na rozdíl od minulých zápasů kladenský kapitán osobní trest. Agilní Plodek mohl v závěru úvodní části hry zvýšit vedení svého týmu, když s kotoučem na holi projel téměř celé hřiště, položil si Orcta, ale v úhlu už nestačil zvednout puk.

Skvělý zákrok předvedl strážce kladenské svatyně ve 24. minutě. V závaru před Orctem se dostal k volnému puku Kašpařík, kličkou se uvolnil, ale Orct jeho pokus zlikvidoval lapačkou. Velké vzrušení přinesla 34. minuta. Kladno mělo 102 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem a Kallova bomba od modré čáry se odrazila od tyče. Sudí Minář po více než desetiminutové konzultaci s videorozhodčím potvrdil, že gól nepadl. Potom mohl zvýšit po Šmachově chybě Plodek, ale i on ztroskotal na Orctovi.

Závěrečné dějství bylo nejdříve v režii Severočechů, kteří Kladno prakticky nepustili do svého obranného pásma. V 52. minutě však byl vyloučen Nedorost a Kladno se dostalo do mocného náporu. V brance hostů však exceloval exkladenský Hnilička. A když byl přece jen překonán střelou obránce Šmacha, pomohla mu pravá tyč. Závěrečnou power play domácích zhatilo Gardoňovo vyloučení a na stavu se už nic nezměnilo.

Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 7. Plodek (Zíb). Rozhodčí: Minář - Kostka, Lhotský. Vyloučení: 6:9, navíc S. Procházka (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2808.
Kladno: Orct - Ševc, Schnabel, Šmach, M. Štěpánek, Nádašdi, Hájek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Liberec: Hnilička - Zíb, Krstev, Moravec, Jiruš, Derner, Kočí (41. Holub) - V. Novák, Pabiška, S. Procházka - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - O. Hruška, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.